Gyorshitelt kap Csányi új cége

Mintegy 50 főnek ad munkalehetőséget Százhalombattán az a használtgumi-feldolgozással foglalkozó vállalat, amely Csányi Sándorhoz is köthető, s alig egy hónapja hozták létre.

A Homatech Recyc-ling Zrt. működése a tervek szerint 2017-ben kezdődik el. A céggel kapcsolatban figyelemre méltó, hogy bár a vállalat semmit sem ad majd el külföldön, mégis a hazai exportőrök támogatásával foglalkozó, állami Eximbank nyújt majd kölcsönt számára – írta a napokban a Magyar Nemzet.

A bankvezér projektje a kivételek közé tartozik
A bankvezér projektje a kivételek közé tartozik
Mirkó István / Archiv

Mindezt annak ellenére sikerült elérni a Homatechnek, hogy az általános szabályok szerint a hitelhez a bírálat során kétéves lezárt gazdasági évet kell felmutatni. A társaság finanszírozási kérelme egyébként az Eximbank belföldi beruházásihitel-konstrukciójára irányult, amely nem az exporttermék előállítását tűzi ki célul, hanem a munkahelyteremtést állítja a középpontba.

Ezeknél az eseteknél az említett kétéves működést felül lehet írni, amennyiben projekt jellegű ügyletről van szó. A frissen létrehozott vállalat pedig ilyen konstrukciót igényelt, amelyre – s azért ez is figyelemre méltó – villámgyorsan meg is kapta a pozitív választ. Sőt piaci információk szerint a projektet a kormány is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé szeretné emelni.

A Homatech évente 30 ezer tonnányi gumi és gumihulladék hasznosítására alkalmas, károsanyag-kibocsátással nem járó technológiát alkalmazó üzemet kívánna létrehozni – tájékoztatták a lapot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.