Főigazgatóváltás az OEP-nél

Távozik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója. Lapunk korábban a lehetséges utódról is írt.

November 30-tól megszűnik Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatójának a megbízása - találta meg a Magyar Közlönyben a napi.hu.

Sélleiné Márki Máriát még 2010. szeptember 20-től nevezte ki az OEP főigazgatójává Orbán Viktor miniszterelnök. A közgazdász, egészségügyi szakmenedzser és szakközgazdász végzettségű Sélleiné három évig vezette a szolnoki Hetényi Géza Kórházat.

Korábban több intézmény gazdasági vezetője volt az új főigazgató: 1984-1991 között a Hetényiben, 1991-2003 között a Szolnoki MÁV Kórházban, 2003-tól pedig az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben dolgozott ilyen funkcióban. Lapunk akkori információi szerint 2010-es a kinevezését nem előzte meg házon belüli egyeztetés, a jelenlegi megbízott főigazgató, Rendek Vilma a Magyar Közlönyből értesült a kormányfő döntéséről.

A főigazgató távozása várható volt. A Népszabadság a közelmúltban írt arról, hogy új csapata lehet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak. Emiatt változás lesz az OEP, az Országos Mentőszolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ élén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.