Most sem léptek az oroszok - elmaradt a Malév tőkeemelése

Rövid közgyűlést tartott a Malév: továbbra sem emelték meg a cég jelenleg mínuszban álló saját tőkéjét, személyi döntéseket viszont hoztak.

Ma sem rendezte a Malév tulajdonosa a légitársaság tőkehelyzetét, elfogadták viszont az éves jelentést. Minthogy a Malév saját tőkéje már jó ideje mélyen a nulla alatt van, a tőkehelyzet rendezése sürgető feladat lenne. Az orosz Vnyesekonombank képviselője májusban ezt hivatalosan be is jelentette, ám a publikált tízmillió eurós tőkeemelésből azóta sem lett semmi. - Épp ezért a mai közgyűlésen a Felügyelőbizottság különvéleményt csatolt a mérleghez, amelyben leszögezi: amennyiben a jövőben sem rendezik a cég tőkehelyzetét, a légitársaság vezetőségének a törvényi előírások szerint meg kell indítania "bizonyos fizetésképtelenséggel kapcsolatos eljárásokat" - jelentették forrásaink. Érdekes módon a felügyelőbizottság elnöke az a Költő Magdolna, aki egyébként a többségi tulajdonos is, egy személyben.

Az AirBridge képviselője - a korábbi vezérigazgató - Leonov Péter javaslatára beválasztották az igazgatóságba a jelenlegi vezérigazgatót, Martin Gausst.

Messze még a felemelkedés?
Messze még a felemelkedés?
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.