Részvénykibocsátással emelték a Malév tőkéjét

Részvények kibocsátásával 2,9 milliárd forinttal emeli a Malév tőkéjét a tulajdonos AirBridge. Erről a társaság szerda esti közgyűlésén döntöttek, de csak ötórás szünet után, mert az igazgatóság elnöke nem érkezett meg időben Magyarországra.

Este fél nyolc előtt kezdődött és alig háromnegyed óráig tartott a Malév tegnapi rendkívüli közgyűlésének érdemi része. Költő Magdolna, a 99,95 százalékos tulajdonos AirBridge kisebbségi részvényese bejelentette, hogy a társaságban Borisz Abramovics részvénycsomagja az orosz Vnyesekonombankra (VEB) szállt, míg Kiss Kálmán részét ő viszi tovább. Ezután döntöttek a tőkeemelésről.

40 millió darab részvény kibocsátásával összesen 2,9 milliárd forinttal emelték a társaság tőkéjét. A kibocsátott részvények tulajdonosa az AirBridge. A közgyűlés elfogadott egy „kötelezvényt" arra nézve, hogy a következő ülésükön a társasági törvény szabályainak megfelelően rendezik a cég tőkehelyzetét.

Érdekesség, hogy az AirBridge nevében Leonov Péter korábbi vezérigazgató, Borisz Abramovics bizalmasa szavazott.

Információink szerint öt magyar és egy orosz igazgatósági tagot visszahívtak a testületből, utóbbi a felügyelőbizottság tagja lett. A visszahívott igazgatósági tagok helyére Tátrai Miklós, az MNV Zrt. vezérigazgatója, a Pénzügyminisztérium képviseletében Nagy Csaba, Lambert Zoltán adószakértő, és az Aeroflot pénzügyi vezérigazgatóhelyettese Mihail Polubojanyinov került. A közgyűlés a VEB további két képviselőjét beválasztotta a felügyelőbizottságba.

 

 

Malév helyett Sólyom?
Malév-gép Ferihegyen. Valamivel tisztább a kép
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.