Eagle Ottawa: ötszáz munkahely Szolnokon

Kilenc és félmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság a Szolnoki Ipari Parkban. A beruházással 500 új munkahelyet teremt a cég.

Szabó István, a Tisza-parti város alpolgármestere elmondta: igényes bőr üléshuzatok varrásával bővíti tevékenységét az Eagle Ottawa a beruházással. Hozzátette: a tervezett ötszáz új munkaerőből már csaknem négyszáz dolgozót felvett a cég, felkészítésük, betanításuk jelenleg folyamatban van.

A 18 ezer négyzetméteren felépülő gyártócsarnok vázszerkezete már elkészült, októberben megkezdődik a termelés - mondta. Hozzátette: az Eagle Ottawa további hatezer négyzetméteren tervez fejlesztést egy újabb ütemben. Kitért arra, hogy a szolnoki közgyűlés februárban döntött a beruházással érintett terület Eagle Ottawának történő eladásáról.

A családi vállalkozásként indult, ma világszerte húsz telephelyen működő, 150 éves múltra visszatekintő Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemmel bővítette, 2004-ben elsőként költözött a város ipari parkjába. Ugyancsak Szolnokon működik 2009 óta az amerikai cég európai kutatás-fejlesztési központja is. A társaság festett bőrből szabja a vezető autómárkák üléshuzatait, 15 országban 40 partnercéggel áll kapcsolatban és 95 autótípus beszállítója.

A nyilvános cégadatok szerint az Eagle Ottawa Hungary Kft. éves értékesítési árbevétele 2013-ban meghaladta a 26,8 milliárd forintot. A bevétel túlnyomó része exportból származik. A társaság adózott eredménye ugyanezen időszakban 3,7 milliárdról mintegy 5,8 milliárd forintra nőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.