Drágítja az üzleti mobilnet árát a Telekom

Májustól a legtöbb céges mobilnet csomag nyolcszáz forinttal drágul a Telekomnál. A szolgáltatók idén emelhetnek árat utoljára a hűségidő alatt, egy augusztusban hatályba lépő új rendelet ugyanis már nem ad erre lehetőséget.

Egységesen, nettó nyolcszáz forinttal (egy csomagot kivéve, amelynél csak 400 forint lesz a többlet) emeli a mobilnet-hozzáférés árát a Telekom az üzleti előfizetőinek - pontosabban azoknak a cégeknek, amelyek nem lakossági tarifacsomagra fizettek elő. Százezres lehet az érintett előfizetések száma.

A május elsejétől érvényes díjemelés során a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak kínált Next Business és Én Cégem előfizetések alapára nem változik, de az azokhoz kötelezően választandó mobilnet-opciók árát felemelték. Van olyan mobilnet-opció, amelynél az áremelés mértéke eléri a negyven százalékot. Februárban a Telenor emelte az üzleti előfizetők díjait.

A Next Business csomagoknál az emelés egyoldalú szerződésmódosításnak minősül, az Én Cégem konstrukciók esetében április végéig jelezhetik az előfizetők, hogy elfogadják-e a változást. Ha ezt elmulasztják, az emelés elfogadottnak minősül. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a múlt héten számolt be az augusztusban hatályba lépő új rendeletéről, amely a hűségidő alatt lényegében megtiltaná a szolgáltatóknak az áremelést.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.