Benzin: 300

Szerdától 2 forinttal csökken a benzin és 3-mal a gázolaj, de az újabb csökkenési hullámnak egyelőre alighanem ismét vége.

Szerdától két forinttal csökken a benzin és hárommal a gázolaj literenkénti ára - tudtuk meg. Ennek megfelelően számításunk alapján a benzinért átlagosan kereken 300, míg a gázolajért 297 forintot kérhetnek a kutaknál.

Lapunk kimutatása szerint utoljára 2009 december 31-én volt ennél - 20 fillérrel - olcsóbb a benzin. A gázolajtarifa idén január végén ugyan állt már egy forinttal alacsonyabb szinten, de ezt leszámítva 2010 februárban szembesültek utoljára alacsonyabb dízelértékkel a totemoszlopokon az autósok.

A GKI Energiakutató előzetes elemzése szerint a múlt héten átlagosan jelentősen csökkentek a nyersolaj- és üzemanyagárak, egyszersmind gyengült a dollár is. Ellenben pénteken a befektetők az esetleges kínálatszűkítésre vonatkozó hivatalos szaúd-arábiai nyilatkozat hatására több mint tíz éve nem látott gyorsasággal rántották fel az árakat. Azóta enyhe emelkedés mutatkozik, ami péntekre nézve a közlekedők szempontjából nem sok jóval kecsegtet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.