Baján fékezett az Orangeways

Az OrangeWays Dél-Alföldi Kft. vasárnap leállította bajai közösségi közlekedési szolgáltatását. A rend más szolgáltatókkal már helyreállt, a város szeretne szerződést bontani, és új tendert kiírni.

Vasárnap délután nem indultak el az OrangeWays Dél-Alföldi Kft. buszai Baján. A műszaki okokkal magyarázott lépés mögött a Világgazdaság mai cikke szerint az állt, hogy a társaságnak nem volt pénze üzemanyagot vásárolni. Olyan értesülésünk is van, hogy az érintett buszainak lejárt a műszaki vizsgája is, újbóli vizsgáztatásukra pedig nem volt pénz. A lap ugynakkor megjegyzi, hogy az állítások ellenőrzésére nem volt mód, mert az OrangeWayst például nem érték el.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere is csak annyit tudott mondani a lapnak, hogy bár hallottak szerződéses partnerük problémáiról – késve történő bérfizetés, gyakori műszaki zavarok, nehézségek a szervizzel, járatkimaradások – a vasárnapi leállás pontos okáról nincs információjuk, és nem is érik el a céget.

Az ügy rendezése érdekében ezért hétfőn délután levélben keresték meg a társaságot. A város vezetése ugyanis tudni szeretné a szolgáltatás leállásának az okát, de főként azt, hogy végleges-e az OrangeWays helyi leállása. Ha igen, akkor Baja fel kívánja bontani vele a szerződését, hogy mielőbb új pályázatot írhasson ki. Erre Zsigó Róbert várakozása szerint (tekintettel a karácsonyi és év végi ünnepekre) leghamarabb a jövő év elején kerülhet sor.

Kapkodni azonban nem kényszerülnek, mert – mint a polgármester hangsúlyozta – már stabil a bajai buszközlekedés. Az OrangeWays Dél-Alföldi Kft. bajai buszai vasárnap délután fél háromra álltak le, de már aznap este 10-re megszervezték, hogy hétfőn biztonsággal elindulhasson a szolgáltatás.

A bajai önkormányzat 2009-ben kötött tízéves szerződést az OrangeWays-zel, amely 12 vonalon, hat busszal végezte a szolgáltatást. A munkát hétfő reggel a Tisza Volán buszaival a Bács Volán vette át.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.