Az Orangeways Baján befutó lett

A bajai közösségi közlekedés üzemeltetésére kiírt önkormányzati tenderen az Orangeways lett a befutó. A szolgáltatást a tervek szerint január elejétől veszi át a nemzetközi fapados buszos járatairól ismert vállalat.

Az Orangeways nyerte meg a bajai közösségi közlekedés üzemeltetésére kiírt önkormányzati tendert. A döntést jelentős többséggel hozta meg a képviselőtestület. Az ennek nyomán megszülető közszolgáltatási szerződés értelmében az Orangeways január elsejétől kezdi meg működését a Bács-Kiskun megyei városban – derül ki a vállalat közleményéből.

Az összesen 10 darab saját busszal induló szolgáltatás keretében a busztársaság új járatok indításával igyekszik hatékonyabban bevonni a város vérkeringésébe ma még jórészt ellátatlan városrészeket - lakótelepeket, temetőket -, emellett éjszakai járat indítására is készül.

Ahhoz, hogy a város tömegközlekedése hatékonyabb legyen, a rendszer alapos átalakítására van szükség – értékelte a döntést Kovács Miklós, az Orangeways vezérigazgatója. - Annak érdekében, hogy minél több utast kapcsoljunk be a rendszeres közösségi közlekedésbe, nem csupán a járatok bővítését, hanem többek között a jegyértékesítés rendszerének korszerűsítését is kulcskérdésnek tartjuk – mondta.

A tenderen az Orangeways mellett a Bács Volán, illetve a VT-Transman indult. A jelenlegi pályázatot egy éves időszakra írta ki az önkormányzat, amely a tapasztalatok alapján ezt követően várhatóan hosszabb időszakra versenyezteti majd meg a szolgáltatókat.

Lapunk úgy tudja, hogy a közgyűlés 17 igen szavazat mellett az Oragneways egy nem voksot kapott, míg 5 képviselő tartózkodott.

 

Orangeways járat - bajára is megérkeztek
Az Orangeways különjáratokkal vitte az utasokat Bécsbe és Prágába
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.