Az állásokért már folyik a küzdelem a londoni olimpián

Eddig több mint hatvanezer álláskereső regisztrált a www.jobsforthegames.co.uk oldalon, a 2012-es londoni olimpia állásportálján, és ebben nincs benne az a 70 ezer önkéntes, akik kiválasztása már befejeződött. Mire megnyitják a játékokat, már 30 ezer embernek ad munkát az esemény.

Kevesebb, mint egy évvel a 2012-es olimpiai játékok kezdete előtt, több mint 60 ezer álláskereső regisztrálta magát a játékok hivatalos álláshirdetéseire, a www.jobsforthegames.co.uk portálon. Már az olimpia megnyitása előtt több mint 30 ezer embernek ad munkát az esemény, beleértve azokat is, akik a stadionon és az olimpiai falun dolgoznak. Az építkezéseken dolgozók 10 százaléka egyébként előzőleg segélyezett álláskereső volt. A tájékoztatások szerint az olimpia alatt 27 ezer rendőr és biztonsági őr ügyel majd a rendre, a szervezők közleménye szerint békeidőben még soha sem voltak ennyien szolgálatban az angol fővárosban.

Az olimpia  - már lezárult - önkéntes programjára, amelyre tavaly hat héten keresztül lehetett jelentkezni, már a határidő lejárta előtt 3 héttel több mint 100 ezren regisztráltak, végül a pályázatok száma meghaladta a 240 ezret. Közülük összesen 70 ezer önkéntest választottak ki a szervezők, akik kifejezetten örömtelinek tarották, hogy a jelentkezők több mint fele olyan volt, aki életében először szánta magát önkénteskedésre.

Ahogyan Steve Girdler, az esemény egyik fő támogatója, a toborzásokat levezényelő Adecco igazgatója, a HRhrmagazine.co.uk-nak elmondta, kevesebb mint egy évvel a 2012-es londoni olimpia előtt a cégeknek nagyon komolyan el kell gondolkozniuk azon, hogyan tudják kihasználni a játékokat a vállalkozásaik fellendítésében, már csak azért is, mert ritkán adódik ilyen lehetőség, számukra.

A 2012-es londoni olimpia vizes eseményeinek csarnoka már elkészült
The London 2012 Olympics Aquatics Centre is seen at the Olympic Park site, in east London July 27, 2011. The London Olympics entered its final year countdown on Wednesday with diver Tom Daley poised to make a splash in the newly-opened Aquatics Centre before the call goes out to the world to come and join the party. REUTERS/Ben Stansall/Pool (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS SWIMMING)

A szponzorok, szervezők és egyéb résztvevő cégek meghirdetett állásaira már több mint 60 ezren jelentkeztek, s ez a szám napról-napra növekszik. Habár tényleg sok dolgozóra lesz szükség az olimpiai játékok alatt, Girdler mindenkit arra kér, ha szeretne dolgozni, akkor mielőbb jelentkezzen, mert komoly harc van és lesz az álláshelyekért. Keresnek embereket az élelmezés, a tisztítás, a biztonság, az adminisztráció, a média, a vendéglátás, a turizmuson át a különböző technikai feladatokig szinte mindenre.

Ami pedig a vállalkozásokat illeti, Girdler szerint London 2012-ben unikális lehetőségeket tartogat a számukra, legyen szó fővárosi vagy vidéki cégekről. Kihívás, hogy jól tervezzék meg, pontosan hány új munkahelyet tudnak teremteni, azokat milyen feladatokra. Azt ajánlja a munkaadóknak, hogy a játékokon dolgozóknak biztosítsanak lehetőséget arra, hogy időnként egyszerű nézőként élvezhessék a sporteseményeket, ezzel is még vonzóbbá téve a munkát.


Az olipmpiai álláskínálat már az iPhone-okon is elérhető. A Jobs for Games nevű applikációval személyre szabottan is lehet olimpiai munkát keresni, sőt a az önéletrajzot direktben be is lehet adni a készüléken keresztül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.