Az OTP cáfolta, hogy érdeklődne az MKB iránt

Az OTP-nél az MTI kérdésére cáfolták, hogy a pénzintézet érdeklődne az MKB megvétele iránt.
Szerdán a portfolio.hu arról írt, hogy az OTP megint érdeklődik az MKB Bank iránt, és nőtt az esélye annak, hogy végül az OTP veheti meg a most állami kézben lévő bankot.

Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója az idén augusztusban az MTI-nek azt nyilatkozta az MKB tervezett értékesítésével kapcsolatban, hogy legkésőbb jövő év elején akarják eladni a hitelintézetet. Az MKB eladását a Magyar Nemzeti Bank jogosult levezényelni, a bankszanálásról szóló törvény rendelkezései alapján - fűzte hozzá.

"Ez kötött műfaj" - mondta Balog Ádám, hozzátéve, hogy az eladásnak transzparens értékesítésnek kell lennie, de nem a szokásos privatizációs eljárásoknak, hanem a szanálási törvény előírásainak megfelelően. Kitért arra is, hogy az MKB minden segítséget megad az MNB-nek, hogy a céldátum teljesüljön.

Arra a kérdésre, hogy mennyire igaz az a médiában többször felmerült elképzelés, miszerint a Budapest Bankot és az MKB-t előbb-utóbb összevonják, Balog Ádám akkor elmondta: "bármi is történik a jövőben, az MKB-nak képesnek kell lennie az organikus fejlődésre. A következő 2-3 évben a banknak képessé kell válnia, hogy - a magyar gazdaság növekedését is kihasználva - önálló fejlődési utat járjon be, ezért én ilyen szemléletet szeretnék megvalósítani". Az esetleges összeolvasztás természetesen nagy lehetőség, de egy hosszú folyamat - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.