Az MSZP szerint a Fidesz az ő rezsijavaslatukat támogatja

A szocialisták szerint őket igazolja, hogy Németh Szilárd fideszes rezsibiztos vasárnapi sajtótájékoztatóján már utalt olyan piaci alapú rezsicsökkentés lehetőségére, aminek mértéke akár két számjegyű is lehet.

Már a Fidesz is támogatja az MSZP energiaár-csökkentő kezdeményezését - közölte Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Németh Szilárd ugyanis pártja eddigi álláspontját újragondolva vasárnap azt mondta: „akár kétszámjegyű is lehet" a gázárcsökkenés a kedvező világpiaci folyamatoknak köszönhetően.

Az MSZP már egy éve követeli, hogy a Fidesz-kormány adja olcsóbban a már csaknem felére csökkent árú gázt. Orbán Viktor kormánya egy éve adja drágán az olcsón beszerzett gázt, egy éve nyerészkedik a Fidesz a magyar családok rezsiszámláin - fogalmaz a szocialista politikus. Egy éve követeljük Németh Szilárd pártjától, hogy ami olcsó, azt adják is olcsón - írja.

Ezért kezdeményezte ismét az MSZP, hogy a lakossági földgázszámlák az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal, az áram- és távhőszámlák pedig 10-10 százalékkal csökkenjenek. A kormánynak be kell fejeznie az energiadrágító nyerészkedést - szólít fel a képviselő.

Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján tényleg utalt olyan piaci alapú rezsicsökkentésre, ami akár két számjegyű is lehet. De erősen kérdéses, hogy ezt pont a szocialisták egy éve folyamatosan beadott és rendre lesöpört indítványának elfogadásával valósítanák meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.