Nagyon drágán vette meg az MNB az Eiffel Palace irodaházat

45,3 millió euró+áfáért vásárolta meg a jegybank az V. kerületi Eiffel Palace irodaházat – tudta meg az mfor.hu. A portál szerint – a július 31-i euró-forint árfolyamot alapul véve, a piaci becsléseknél többért, 14,1 milliárd forint+áfáért, vagyis 17,9 milliárdért vették meg az irodaházat. A piaci szakértők korábban 11-12 milliárdos vételárat becsültek.

Földi Imre / Népszabadság

"Az MNB üzleti befektetésként vásárolta meg 45,3 millió euró+áfa összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat annak érdekében, hogy kedvező hatást gyakoroljon az MNB eredményére"- válaszolta a jegybank az mfor.hu kérdésére. A jegybank tájékoztatása szerint az irodaház megvételét teljes körű jogi átvilágítás, az ingatlan befektetési értékének megtérülési számításokon alapuló, a KPMG által végzett meghatározása előzte meg. "A Magyar Nemzeti Bank a tavalyi évet 26,3 milliárd forintos nyereséggel zárta, a jegybank beruházásai, így a budapesti irodaház megvásárlása nem jelentenek terhet a központi költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek" – magyarázta az MNB.

A portál emlékeztet, hogy a jegybank korábban 415 millió forintért vett meg egy Tiszaroffon található kastélyt, tavaly év végén pedig az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) korábbi székháza került az MNB tulajdonába, sajtóinformációk szerint 450 millió forintért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.