Az Audi teljes őszinteséget ígér

Sajnáljuk az amerikai dízelügyet, és mindenre fényt derítünk. A jövőben a Volkswagen cégcsoport valamennyi tagja a feltétlen őszinteség jegyében dolgozik – ezzel a mondattal kezdte nemzetközi sajtótájékoztatóját a németországi Ingolstadtban Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

 

A Volkswagen konszernhez tartozó Audi németországi rendezvénye az idén külsőségeiben is jelezte, hogy VW amerikai környezetvédelmi botránya után szerényebb képet akar mutat magáról. Elmaradt a nemzetközi sajtótájékoztató előtti estén szokásos nagyszabású show, ahol többnyire világsztárok vendégeskedtek. A társaság központja előtti téren sem vonultatták fel a társaság autócsodáit.

Helyszíni háttérértesüléseink szerint ez nem elsősorban anyagi kérdés az Audinál, noha a megszorítások érintik őket is. Nem tartanák azonban ízlésesnek, ha ebben a helyzetben hivalkodónak látszanának.

Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke azzal a mondattal lépett a pulpitusra: nagyon sajnáljuk a dízelügyet, gondoskodunk arról, hogy mindenre fény derüljön. Ennek részleteiről áprilisban számolunk be. Ígérjük, hogy ezentúl a cégcsoport minden tagja a feltétlen őszinteség jegyében dolgozik.

Stadler elmondta azt is: a történtek ellenére az Egyesült Államokban a kereskedők és a vevők kiállnak az Audi márka mellett. Egy háromnegyed millió autóvezető megkérdezésével történt közvélemény-kutatás szerint minden egyes kategóriában – például a biztonság, a minőség tekintetében – az Audit tarják a legjobbnak az Egyesült Államokban.

Az Audi konszern tavaly 58 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el. Az üzleti tevékenységből származó eredményük 4 milliárd 800 millió euró volt. A pénzügyi nyereséget nyilván befolyásolta az autók visszahívására képzett céltartalék. Az eredményük, a rosszabb pénzpiaci környezet hatására is, kis mértékben csökkent.

A világ 60 országának piacán 1 millió 800 ezer autót adtak el 2015-ben. Októberben Brazíliában megkezdték a Győrött is gyártott, igen népszerű A3-as modell összeszerelését. Az év második felében Mexikóban nyitnak új gyárat. Minden fejlesztésüket saját pénzből finanszírozták.

Közölték azt is: az idei évre a piaci átlagnál nagyobb ütemű fejlődést irányoztak elő. Ennek megalapozottságát jelzi, hogy az új A4-es típusra már 120 ezer rendelés érkezett.

Az Audi győri leányvállalatának eredményeiről, terveiről délután adnak tájékoztatást Ingolstadtban. Erről is helyszíni tudósításban számolunk be.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.