Átutalásos fizetésre hív a tokás E.ON-ügynök

Tokás-pocakos ügynökkel igyekszik népszerűsíteni a rezsicsökkentés mellett az átutalásos fizetést is az E.ON.

Az E.ON nemrég indult online kampánya keretében lankadó figyelmünket rendszeres kérdésekkel fenntartó rajzfilm tekinthető meg az energiaszolgáltató honlapján. A kreatív filmecskében a naturalisztikusan tokás-pohos, ízléstelenül öltözött, ellenben gumikarú Péter ügynök első körben erőteljesen hangsúlyozza, hogy a számla első oldalán narancssárga keretben van a mennyiség meg az ár, valamint narancssárga keretben megvizsgálhatjuk, hogy a rezsicsökkentés nélkül mennyit kellett volna fizetnünk, valamint a narancssárga keretből az is kideríthetjük, hogy a rezsicsökkentés révén mennyit takaríthattunk meg az adott hónapban és a rezsicsökkentés kezdete óta összesen.

Ezzel a pápa is megkapta, ami a pápáé - a látszat ellenére ugyanis az E.ON nincs állami tulajdonban, továbbra is a német befektetőé, semmi nem kötelezi a saját költségen kifejtett, Németh Szilárd-i szintű (na annál talán egy fokkal szellemesebb) rezsipropagandára. Igaz, tárgyalások folynak az E.ON lakossági üzletágának állami felvásárlásáról. Igaz, ezek épp elakadtak.

Némi sztorizós számlamagyarázat után - közreműködik egy miniszoknyás asszonyka és egy perselymalacka is - a kérdések rendre arra terelik a nézőt, hogy jó-e neki, ha a Postán megőszül a sorban, vagy esetleg gondolkodik-e valamilyen más megoldásban. A jó válaszért dicséret, a rosszért megértés, majd újabb, az átutalásos fizetés felé terelő kérdés jár. Ha valaki makacskodik, elbúcsúznak tőle, ha valamely ponton beadja a derekát, módszertani ismertető után búcsúznak el tőle.

Az átutalásos fizetés, a csoportos beszedési megbízás népszerűsítése nem csoda: a magyar fogyasztók 90 százaléka a felmérések szerint továbbra is a Postán, sárga csekken egyenlíti ki a közműszámláit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.