Amerikai megrendelések a NABI-nál

Egyenként is több tízes-százas amerikai megrendeléseinek hála folyamatosan bővíti gyártókapacitását a kaposvári NABI, ahol így állandó a munkaerő-felvétel. Belföldre tavaly 2 darab buszt sikerült értékesíteni.

Az USA-beli Broward County közlekedési vállalata 49 darab új, 40LFW típusú autóbuszt rendelt meg a NABI-tól. Ugyanez a vevő tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab új NABI-autóbusszal - közölte a magyar buszgyártó.

A márciusban bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompuBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

Tavaly Magyarországon 2 autóbuszt értékesített a NABI. A hazai és európai piacokra tervezett Sirius típuscsalád városi és helyközi tagja közül előbbit a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt., míg az utóbbit a Kapos Volán Zrt. vásárolta meg.

Exportra évente 300-400 autóbuszt gyárt a NABI Magyarországon. Ez így történt a tavaly is és idénre is ennyi várható.

Az amerikai piacon folyamatosak a tenderek és pályázatok, amelyeken a NABI is részt vesz. A legközelebbi nagyobb volumenű ilyen tender a Los Angeles-i 700 darabos beszerzési pályázat lesz, amelyen a NABI szintén elindul majd az év végén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.