Állásbörze kirúgott Flextronics-dolgozóknak

A Flextronics zalaegerszegi gyárának novemberben elbocsátott 1100 dolgozója közül eddig 85 talált magának új munkát.

A zalaegerszegi munkaügyi központ információi szerint a Flextronics International zalaegerszegi gyártóüzeméből elbocsátott dolgozók közel 8 százaléka új munkahelyen ismét munkába állhat - közölte Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója csütörtökön Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

A munkaügyi központ szerdán tartott állásbörzét a létszámleépítésben érintetteknek a Flextronics zalaegerszegi telephelyén. A rendezvényen 14 munkáltató 80 különböző munkakörben több mint 100 munkalehetőséget kínált a cég elbocsátott dolgozói számára. A munkaügyi központ információi szerint a munkavállalók 35 fővel konkrét megállapodást kötöttek, további 50 személy pedig jelezte, hogy létesítene munkaviszonyt.

A munkaügyi központ munkatársai a helyszínen jogi, külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsadást, pszichológiai segítségnyújtást is tartottak a volt dolgozóknak, akik közül közel 300-an jelentek meg a börzén - közölte az igazgató.

A szingapúri központú elektronikai cég november végén jelzett 1100 embert érintő csoportos létszámleépítését. A 950 fizikai dolgozó és 150 szellemi alkalmazott december elején kapta meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat. Decemberben 800 ember, januárban és februárban pedig 150-150 ember távozik a két zalaegerszegi gyárból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.