A Volkswagen nyereséges maradt a második negyedévben

Az új autók iránt csökkent kereslet miatt több mint nyolcvan százalékkal kisebb volt a Volkswagen adózott eredménye az idei második negyedévben az egy évvel korábbinál, de a német autógyárcsoport számos versenytársával ellentétben nyereséges maradt.

A wolfsburgi székhelyű - Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti és Scania márkákat gyártó - konszern, amelyhez nemsokára csatlakozik a Porsche is, 283 millió eurós adózott eredményt ért el az idei második negyedévben, 83 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbi 1,64 milliárd eurónál.

Volkswagen - még tart a nyereség
A new Volkswagen Beetle Convertible is stored at the 'CarTowers' in the theme park 'Autostadt' next to the Volkswagen plant in Wolfsburg October 19, 2005. The 'Autostadt' of German car manufacturer Volkswagen AG is the worlds largest car distribution centre with an average of 550 new cars collected by customers daily. REUTERS/Christian Charisius

A Volkswagen bevétele 27,2 milliárd euró volt, 7,7 százalékkal kisebb a tavalyi második negyedévi 29,5 milliárdnál.

A cég az idei második negyedben 1,66 millió személy- és teherautót értékesített, 3 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi második negyedévben. A csoport 1,57 millió járművet állított elő, 10 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Az idei első félévben a Volkswagen adózott eredménye 494 millió eurót tett ki, 81 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 2,5 milliárd eurónál. Bevétele 51,2 milliárd euró volt, 9,4 százalékkal kevesebb a tavalyi első félévi 56,5 milliárdnál.

A Volkswagen a piac jelentős ingadozására hivatkozva nem közölt határozott előrejelzést az év hátralévő részére, de arra számít, hogy idén az év egészében adózott eredménye, bevétele és az eladott autók száma is elmarad majd a tavalyitól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.