A tárca visszalő Demján szövetségére

Az NFM szerint az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség lejárató kampányt folytat, és saját tagságának érdekeivel is szembemegy. A Takarékbankra pályázó cégről azonban mélyen hallgatnak.

Éles hangú közleményben utasította vissza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) állításait a Takarékbank magánosításával kapcsolatban, az érvényes pályázatot beadó cég kilétét azonban nem fedte fel.

Azt, hogy a Vojnits Tamás kormánybiztos érdekeltségi körébe tartozó Magyar Takarék Zrt. lenne a pályázó, eddig senki sem cáfolta.

A tárca szerint „az OTSZ által gerjesztett politikai és sajtókampány a Takarékbank állami tulajdonrészének értékesítésére kiírt pályázat és az abban részt vevő takarékszövetkezeti többséggel bíró pályázó lejáratására irányul még az előtt, hogy a pályázó kiléte ismertté vált volna”. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja az OTSZ újabb támadását, amellyel a szövetség saját tagságának érdekeivel is szembemegy, és amely alkalmas a szövetkezeti hitelintézeti integráció résztvevőivel szembeni károkozásra, a betétesi és befektetői bizalom szisztematikus megrendítésére – írta a tárca a vasárnap kiadott közleményében. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.