A szivattyúgyártó 350 munkahelyet 'hoz'

Székesfehérváron avatják fel a Grundfos negyedik magyarországi gyárát. A vállalat 17 milliárd forintos beruházásával második helyi üzemét építette, ahol 2015-ig 350 új munkahely jön létre.

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. 17 milliárd forintos beruházásával második székesfehérvári gyárát építette, ahol 300-350 új munkahely jön létre 2015-ig. Az új gyártóegységben a cég nagyméretű szivattyúk gyártásával a projektközpontú szolgáltatásokat akarja bővíteni. Célja a piacvezető pozíció megőrzése.

A gyártócsarnok építése 2012 júliusában kezdődött. A 16 ezer négyzetméteres termelőcsarnok mellett laborterület, kutatóiroda és szolgáltatóépület is létesült. A vállalat hatvan mérnökkel segíti a dán anyacég kutatás-fejlesztési tevékenységét, az új gyárban akár 120 fejlesztőmérnököt is tudnak majd foglalkoztatni.

Egy közel 5000 négyzetméteres laboratórium mellett itt épült meg Európa legmodernebb és legnagyobb szivattyú tesztberendezése is. Az 1500 köbméteres tesztmedence legmélyebb pontja 14 méterrel van a padlószint alatt, és a legnagyobb tesztelhető szivattyúcsonk átmérője egy méter.

A Grundfos vállalatcsoport ma a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 43 országban 74 vállalata van. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a korábban Dániában folyó motorgyártást 2000-ben helyezte át Tatabányára. Egy évvel később megépült a második üzem is, majd 2007-ben átadták a székesfehérvári gyáregységet. Emellett Biatorbágyon működik a cég disztribúciós központja.

A három korábban létesített gyártóegység közel 65 ezer négyzetméteres: az elsőben villanymotorokat, a másodikban nagyméretű keringető és szennyvíz-szivattyúkat, a harmadikban szennyezettvíz-szivattyúkat és nyomásfokozó szivattyúkat állítanak elő.

A Grundfos Magyarország négy üzeme és a disztribúciós központ 2013 végéig 2300 embernek ad munkát Magyarországon, a vállalat éves árbevétele 2012-ben 122,5 milliárd forint volt. (forrás: Hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.