A derű- és a borúlátó cégek száma is nőtt

Tavalyhoz képest nőtt a létszámnövekedésben illetve megbízás-bővülésben bízó cégek száma, ugyanakkor jóval több a borúlátó cég is - derül ki a Profession.hu felméréséből.

A megkérdezett magyar cégek 67 százaléka jövőre több megbízásban reménykedik, azonban a borúlátó vállalatok száma is nőtt - derült ki a Proffession.hu piaci hangulat-felméréséből.

Idén nem volt olyan cég, amely tartózkodott volna a véleménynyilvánítástól. Tízből hét személyzeti tanácsadó és minden második nem személyzeti tanácsadó cég bízik a növekedésben. 27 százalék szerint változatlan marad a helyzet, de a tavalyi nulláról 7 százalékra nőtt a jövőt borúsan látók száma.

A megkérdezett cégek 5 százaléka, 53 százalék létszámbővítésben gondolkodik. 30 százalék nem vár változást.

A versenytársak létszámhelyeztével, piaci részesedésével a magyar cégek több mint harmada nincs tisztában. 18 százalék vetélytársai számának növekedésére számít, 27 százalék szerint változatlan marad a helyzet, 19 százalék szerint pedig csökkenni fog a verseny.

A megkérdezett cégek fele 50-250 közötti főt foglalkoztató cég munkatársa, másik fele pedig 250 fő fölötti létszámmal bíró nagyvállalat munkatársa, jellemzően a HR-es, vagy felső- és középvezetői területről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.