A Bayerngas is csatlakozna a Nabuccóhoz

Hetedikként a helyi közösségi tulajdonban lévő Bayerngas is csatlakozna a régóta tervezett, Magyarországot is érintő Nabucco gázvezetéktervhez.

A Nabucco Gas Pipeline International GmbH üdvözli a német Bayerngas döntését, miszerint csatlakozni kíván a Nabucco részvényeseihez - tette közzé a Magyarországot is érintő nemzetközi gázvezetékterv bécsi központja.

A jelenlegi hat részvényessel azonnal megkezdődnek a tárgyalások annak érdekében, hogy meghatározzák a részvények jövőbeli elosztását.

A Bayerngas kezdeményezését a mai napon tárgyalja Bécsben Dr. Reinhold Mitterlehner, osztrák gazdasági miniszter, valamint Martin Zeil, Bajorország gazdasági minisztere.

„Nagy előrelépés ez a Nabucco számára. Az erős beszerzési piac fontos a vezeték számára, így az olyan új részvényes csatlakozása, mint a Bayerngas csak erősíti ezt. A Nabucco konzorcium nyitott új részvényesek csatlakozására, amint a projekt újabb, előrehaladottabb szakaszba lép. A Bayerngas-zal megkezdett tárgyalások erős piaci üzenettel bírnak” - nyilatkozta Reinhard Mitschek, a Nabucco ügyvezető igazgatója.

Az Európa zászlóshajóprojektjének nevezett Nabucco kínálja a legversenyképesebb exportútvonalat a kaszpi-térségben és a Közel-Keleten található gázkészletek szállítására - vallják.

A Nabucco részvényesei az osztrák OMV, a magyar Mol, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE. Jelenleg minden egyes részvényes egyenlő, 16,67 százalékos részesedéssel rendelkezik a Nabucco Gas Pipeline International GmbH-ban. A gázszállítási szerződések tárgyalásának lebonyolítása a részvényesek felelőssége - szögezik le.

A Bayerngas weboldalán található információk szerint a német társaság környékbeli városok - München, Augsburg, Landshut, Ingolstadt, Regensburg, Ulm/Neu-Ulm és Tirol - tulajdonában áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.