A magyar kormányt is megcsapta a Volkswagen-botrány füstje

A kormányzati kocsik 21 százaléka érintett lehet a Volkswagen-botrányban. A minisztériumok még nem tudják, hogy kérnek-e jóvátételt a német cégtől.
126 olyan Volkswagen van a kormányzati autóflottában, melynek Euro 5-ös motortípusa van, azaz magasabb a károsanyag-kibocsátása annál, amit a német autógyártó cég éveken keresztül hivatalosan állított – derül ki a vs.hu cikkéből.

A hírportál megkérdezte a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot (KEF), hogy milyen VW-eket vagy Skodákat használnak. A KEF a botrány szeptemberi kirobbanása után átvizsgálta a kormányzati autóflottát, így állapította meg ezt a számot. Pontos számról és az érintett autómodellekről azonban majd csak akkor tudnak tájékoztatást adni, amikor a VW-vizsgálat végleg lezárult – írta kedden a vs.hu. Ugyanis a német autógyár újabb és újabb modellekről jelenti be, hogy csaló szoftverrel futnak.

Egyelőre nem világos, hogy lesz-e visszahívás az állami flottából, ahogy az sem, hogy a magyar kormány tervez-e bármilyen jogi lépést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.