A kormány miatt késik a nemzeti álom

Az NGM államtitkára szerint az állam a tervezettnél némileg később, ősszel tud belépni az Erste Bank Hungary tulajdonosai közé. Ez azt jelenti, hogy késedelmet szenved Orbán Viktor elképzelése is a nemzeti bankrendszer kialakításáról.
Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az NGM hétfői budapesti háttértájékoztatóján beszélt az őszi belépésről az MTI kérdésére. Hozzátette, nem tudják tartani az ütemtervet. Utalt arra, hogy a korábbi, az Erste Bankkal és az EBRD-vel kötött megállapodás továbbra is érvényes, amely szerint a magyar állam 15 százalékos tulajdonrészt szeretne birtokolni azt Erstében.

Az eredeti határidő, azaz június 30. már nem tartható ennek megvalósítására, az állam tulajdonszerzése várhatóan az őszre tolódik - fűzte hozzá az NGM államtitkára. Az erről szóló februári bejelentés szerint a magyar állam és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez az Erste Bankban.

Az őszi belépés azt jelenti, hogy néhány hónapot késik Orbán Viktor miniszterelnök elképzelésének a valóra váltása is a magyar nemzeti bankrendszer kialakításáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.