Karácsony előtt érkezik a PlayStation 4

Már csak hatvankettőt kell aludniuk azoknak, akik elsőként szeretnék idehaza kezükbe venni az új PlayStation 4 (PS4) játékkonzolt –derült ki a Sony prágai sajtótájékoztatóján. E szerint itthon december 13-án kerül a boltokba az új gép, amelynek alapcsomagban 127 900 forint lesz az ára. Ezért az új generációs konzolt és egy DualShock 4 kont rollert adnak. Ha a kibontás után rögtön játszani is szeretne a vevő, akkor rá kell még tennie 13 ezer forintot, hogy az alapcsomagon felül a Killzone: Shadow Fall játékot is megkapja. A Sony egy kétkontrolleres, 160 ezer forint feletti csúcsajánlattal is előáll, melynek szerves része az interaktív, fizikai mozgást igénylő játékokhoz használatos érzékelő, a PS Eye.

A bejelentéssel a Sony cáfolta azokat a pletykákat, miszerint az újdonság karácsony előtt már nem jelenik meg Kelet-Közép-Európában, így Magyarországon sem, s ezzel a japán szórakoztatóelektronikai óriás nálunk lemarad az év végi bevásárlási lázról, a rajongók pedig a PS4-ről. A konzol globális előrendelési adatai egyébként impozánsak, a hírek szerint az elemzői várakozásokat is meghaladva másfél millió igényt regisztráltak. Nem csak pozitív információk jelentek meg azonban a PS4-gyel kapcsolatban. A napokban a kínai sajtó azt írta, hogy a konzolok összeszerelését végző Foxconn – készülve a várható hatalmas keresletre – egyetemistákat dolgoztat minden fizetség nélkül. A vállalat vezetése a helyzet kivizsgálását ígérte.

A Sonyval egy időben a legnagyobb konkurensnek tartott Microsoft is dolgozik saját, Xbox One konzoljának piacra bevezetésén, ám a hazai premierről konkrétumokat még nem lehet tudni. Az amerikai óriás a közelmúltban annyit tett közzé, hogy Európában november végén kerül az üzletekbe a játékgépük, de csak az első körben kijelölt 13 országban. Azt nem lehet tudni, hogy a kitüntetettek listáján Magyarország szerepel-e. Amennyiben nem, akkor hét másik országgal együtt meg kell várniuk a jövő év elejét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.