Haladékot kapott a Pápai Hús

A stratégiai cégeket megillető csődvédelembe menekült a Pápai Hús 1913 Kft. A céget július elején a kormány kiemelt jelentőségű gazdasági szervezetté minősítette. Ennek értelmében a csődvédelem alatt a céget fizetési moratórium illeti meg, illetve beszállítói nem függeszthetik fel az alapanyag, jelen esetben az élő állat folyamatos ellátását.

A gyár most százhúsz napos lélegzethez jutott, addig kell megegyezni az adósokkal, hogy elkerüljék a felszámolást. A cég közleménye szerint a jogos hitelezői igényeket szeretnék kielégíteni, mindent megtesznek azért, hogy partnereik bizalmát ne veszítsék el.

Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő úgy vélte: jelentős külső forrás nélkül nem lehet érdemben újjászervezni. Ez lehet a tulajdonos pénze, vagy akár a beszállítók is lehetnek tőkéstársak. Igaz, tette hozzá, tartós kintlévőségeik miatt a beszállítók bizalma erősen megingott. Gőgös szerint a vállalat tevékenysége 2011 első negyedévében fordult veszteségbe. Képtelenség ugyanis az ágazati adóterheket kigazdálkodni, hangsúlyozta a képviselő. Utalt arra, hogy az útdíj tovább rontja a magyar élelmiszeripar versenyképességét.

A Pápai Hús 1913 Kft.-t március 6-án vásárolta meg a helyi önkormányzat, amely 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, a fennmaradó rész a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt.-nél maradt. A tulajdonosok akkor 1,3 milliárdos tőkeemelést is végrehajtottak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.