Befektetés a jövőbe

2013. június 26. és július 7. között a budapesti B55 Kortárs Galériában a nagyközönség is megismerkedhet azokkal a pályamunkákkal, amelyek az UniCredit Tehetségprogram – a kortárs művészetért 2013-as alkotói pályázatán kerültek be a legjobbak közé.

A tavaly debütált, s azonnal sikeresnek bizonyult ösztöndíjprogram keretében idén is három ifjú alkotó részesül féléves ösztöndíjban, további tíz fiatal tehetséget pedig az UniCredit Bank egyszeri képvásárlással támogat. A kezdeményezés célja ugyanis az, hogy új tehetségeket indítson el a hazai és akár nemzetközi siker felé, s egyidejűleg felhívja a figyelmet a műtárgypiacban meglévő hosszú távú lehetőségekre.

2013-ban kiszélesedtek a tehetségprogram keretei, arra a művészeti felsőoktatás – a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – hallgatói és végzettjei mellett az Eszterházy Károly Főiskola – Vizuális Művészeti Tanszék (EKF), a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Kar (BKF) hallgatói, illetve az ott végzett 23–33 év közötti fiatalok is jelentkezhettek. Emellett, csakúgy, mint tavaly, a Kolozsvári Művészeti és Design Egyetem hallgatói is beadhatták pályázataikat. A pályaműveket ezúttal is szakemberekből álló kuratórium értékelte, döntésük eredményét a bevezetőben említett galéria kamarakiállításán (V., Balaton utca 4.) láthatják a képzőművészet barátai.

Az egyik 2012-es nyertes alkotás: Pinczés József – Ugróiskola
Az egyik 2012-es nyertes alkotás: Pinczés József – Ugróiskola
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.