Indul az új sportfogadási oldal

Egy-két héten belül elindulhat a Szerencsejáték Zrt. új internetes sportfogadási oldala, a Tippmixpro – derült ki a társaság tegnapi sajtóbeszélgetésén. A rendszert már gőzerővel tesztelik, de azt csak a start előtt négy nappal tudják biztosra mondani, mikor debütál az oldal.

Az mindenesetre beszédes, hogy a Szerencsejáték Zrt. vasárnap leállítja a Tippmaxot, márpedig a cég korábbi tájékoztatása szerint erre csak akkor kerül sor, amikor indul az új weblap. A Tippmix internetes fogadási oldala egy ideig marad, a két portál párhuzamosan fut majd, hogy meddig, az a visszajelzésektől függ. A Tippmix hagyományos, lottózókban elérhető változata viszont nem szűnik meg.

A Tippmixpro tesztelőcsapata már valós körülmények között játszik, valódi pénzzel, valódi bankszámlákon keresztül bonyolított utalásokkal. Ha komoly problémára bukkannak, a javítás akár egy hetet is igénybe vehet, de elmondásuk szerint már annyit finomították az oldalt, hogy ettől nem tartanak. Az új sportfogadási oldalt az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó GTech alakította ki és üzemelteti. A fejlesztés teljes költsége 528 millió forint volt, ám mivel a GTech a vállalt határidőig nem tudta szállítani a rendszert, 105 millió forint kötbért kellett fizetnie.

Ahhoz, hogy valaki játszani tudjon a Tippmixprón, három feltételt kell teljesítenie: rendelkeznie kell magyarországi lakhellyel vagy tartózkodási hellyel, magyarországi bankszámlával, valamint legalább 18 évesnek kell lennie. Aki a Tippmixen korábban már regisztrált, annak a Tippmixprón ezt nem kell újra megtennie. Az új játékosoknak a regisztráció során lakcímük mellett bankszámlaszámot és e-mail elérhetőséget kell megadniuk.

Az állami társaság jelenlegi kínálatához képest markáns újítást jelent majd az oldal, személyes tapasztalatunk alapján valóban alkalmas lesz arra, hogy komoly konkurenciát teremtsen a nemzetközi sportfogadási oldalaknak, szolgáltatóknak. A játékosok egyszerre több ezer fogadási lehetőségből választhatnak, de lehet fogadni élőben, vagyis a sportesemény alatt, de jóval előre is, például arra, ki lesz az idén a Forma–1 világbajnoka.

A nyeremények után már nem kell személyi jövedelemadót fizetni, és sem a be-, sem a kifizetések után nem vonnak le banki jutalékot, ezeket a költségeket átvállalja a Szerencsejáték Zrt. Kérdésünkre elmondták, az a cél, hogy az év végére 50 ezer aktív fogadó használja az oldalt. Az utóbbi alatt azokat a játékosokat értik, akik havonta legalább egyszer fogadnak valamilyen eseményre. A Tippmixpro táblagépeken is fut majd, ám az okostelefonokra optimalizált verzióra még várni kell.

Az indulást beharangozó reklámkampányt egyelőre nem terveznek, pedig – mint arról korábban beszámoltunk – tavaly már kiírtak egy pályázatot a kampány lebonyolítására, és ennek anyagai el is készültek. Kérdésünkre elmondták, hogy ezt most azért nem látják szükségesnek, mert nincs kiemelt sportesemény, inkább a fogadói visszajelzésekre koncentrálnak, azok alapján akarják javítani az oldal esetleges „gyermekbetegségeit”. Az új online fogadási oldal működtetéséhez egyébként új szervezeti egységet hozott létre a Szerencsejáték Zrt., ehhez többen is a konkurens oldalaktól érkeztek. A fejlesztés révén 25 fővel bővült a cég dolgozói állománya, az újak többsége az üzleti működtetésen dolgozik, a többiek az informatikai hátteret biztosítják.

A bevételi tervekkel kapcsolatban annyit mondtak a Szerencsejáték Zrt.-nél, hogy az idei forgalmi elvárásokat a régi Tippmix oldal már most megközelíti. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Tippmixpróból szinte biztosan többletbevétele lesz a cégnek. Iparági becslések szerint kedvező fogadtatás esetén az új sportfogadási oldal évi több tízmilliárd forint bevételt hozhat.

Bayern-öröm a negyediken
Bayern-öröm a negyediken
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.