„Elkötelezett jobboldalinak kell lenni”

„Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – mondja Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő a Hvg.hu birtokába került hangfelvételen. (Az oldal a felvételt nem tette közzé, „csupán” idézett belőle.) A felvétel március végén készült Szekszárdon, egy olyan frakcióülésen, amelyen a polgármester és a város önkormányzati képviselői véleményezték a trafikpályázaton indulókat.

A felvétel szerint a polgármester és a képviselők egyenként, nevek és utcák alapján végigmentek a listán. Horváth egyenként megkérdezte az önkormányzati képviselőket, hogy ismerik-e az ott lakó pályázót.

Horváth leplezetlenül beszélt arról, az ő húga is indult, és mint utóbb kiderült, nyert is a pályázaton. Arról is beszéltek a találkozón, hogy az egyik önkormányzati képviselő, Fajszi Lajos is indult a pályázaton. „Te is adtál be?” – kérdezte egy nő, mire a polgármester gyorsan rávágja: „Helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!” A felvétel szerint volt olyan pályázó is, akit a polgármester elutasított. Egy helyi vállalkozóról megkérdezte: „Hány kopogtatócédulát hozott be?” A hangfelvétel szerint Horváth kifejti: azért súlyos bűn, hogy az illető nem hozott ajánlószelvényeket, mert korábban „kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől”. Később a trafikgyőztesek között nem szerepelt az illető vállalkozó.

Korábban Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő mondta el az ominózus március végi frakcióülés történetét. Utána azonban Horváth István polgármester kereken letagadta, hogy bármiféle megbeszélés lett volna, továbbá közölte, hogy a frakció elhatárolódik Hadházytól.

Később kiderült: a szekszárdi pályázók között szép számmal szerepeltek fideszes kötődésűek, így Horváth István testvére, Horváth Zsuzsanna is kapott trafikot, de koncessziós joghoz jutott Fajszi Lajos szekszárdi fideszes képviselő és egyben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Tolna megyei elnökének testvére, továbbá Beréti Zsolt, a Szekszárd melletti Cikó kistelepülés független képviselője is. A Heti Válasz csütörtöki számában Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár már elismerte: volt megbeszélés Szekszárdon, és erről hangfelvétel is készült, ám –mint fogalmazott – ő nem lát ebben semmi rosszat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.