Felturbózzák Szentgotthárdot

A hónap elején indult meg a termelés a szentgotthárdi Opel új Flex-üzemében, és máris magyarországi telephelyének további bővítéséről döntött a General Motors. Az erről szóló megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Joachim Koschnicke, az Adam Opel alelnöke jelentette be. A 130 millió eurós bővítés száz új munkahelyet és évi százezer darabos kapacitásnövekedést jelent, így évente 600 ezer benzines és dízelhajtóművet gyárthatnak Szentgotthárdon. Az üzembe és annak fejlesztésére eddig 1,4 milliárd eurót fordított az Opel.

A GM magyarországi termelésének 76 százaléka Európán kívüli piacokra megy; Kína, Dél-Korea, Mexikó és az Egyesült Államok a legnagyobb exportpiacuk. Az új beruházással a hatezer négyzetméteres Flex-üzem további 1600 négyzetméterrel és nyolcvan géppel bővül, a termékpalettába pedig új motorok kerülnek. Februárban kezdték meg az új generációs 1,6-os, benzines 170 lóerős, turbós, valamint az 1,6 literes, dízel, 136 lóerős teljesítményű motorok gyártását. Jövőre háromhengeres, ezer köbcentiméteres hajtóművek is készülnek az Opel, a Chevrolet, a Holden és a Vauxhall különböző típusaihoz.

Az Opel 2010 szeptemberében jelentette be, hogy félmilliárd eurós beruházással a meglévő évi 460 ezer darabos motorgyár mellett félmilliós kapacitású új egységet épít: a Flex Projekt 800, a ma bejelentett bővítés további száz új munkahelyet jelent. A Flex projekt keretében eddig több mint 300 főt vettek fel: a bővített szentgotthárdi Opel-telephelyen jelenleg kilencszázan dolgoznak, idén hatvan munkatárssal bővül az állomány, mely 2015-ben eléri az 1440 főt, a szentgotthárdi gyár jelenleg 400 embert alvállalkozókon keresztül foglalkoztat.

Magyarországon az Opel is egyre nagyobbra nő
Magyarországon az Opel is egyre nagyobbra nő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.