Hírvilág

MKB Karácsonyi Gyermekgála

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2012 decemberében 16. alkalommal szervezte meg az Operaházban az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja a maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző Diótörő mesebalett volt. A bank évről évre 1200 nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg erre az alkalomra vidéki városokból és a fővárosból, hogy az előadással, az ajándékokkal és a karácsonyi finomságokkal tegye szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné a karácsonyt. A közös ünneplésben a kezdetek óta összesen több mint 18ezer gyermek vehetett részt.

Élményszoba a gyulai Pándy kórházban a gyerekeknek

A D-Link Magyarország Legyen gyerekszoba a kórházban is! szlogennel indított pályázatot a hazai egészségügyi intézmények között. A példaértékű összefogás célja az volt, hogy könnyebbé, élményekben gazdagabbá tegyék a hosszabb kórházi kezelést igénylő gyermekek mindennapjait, rehabilitációs kezelésükhöz bővített eszköztárral és készségfejlesztő játékokkal járuljanak hozzá.

A Pándy Kálmán Megyei Kórház gyermekpszichiátriai osztályán kialakított élményszobában helyet kapott a többi között egy Skype-tv, egy számítógép, egy Xbox360 és számos készségfejlesztő játék. Ezekkel hasznosabban telhet a krónikus testi-lelki problémák miatt hosszabb kórházi kezelést igénylő gyermekek számára a kórházban töltött idő, és az internet segítségével immár családjukkal is felvehetik a kapcsolatot –mondta Gácser Magdolna osztályvezető főorvos.

Szeptember 5.: a jótékonyság világnapja

Az ENSZ közgyűlése december második felében magyar kezdeményezésre szeptember 5-ét, Kalkuttai Teréz anya elhunytának napját a jótékonyság világnapjává nyilvánította. A közgyűlés fel -kérte az ENSZ-tagállamokat, a regionális szervezeteket és a civil társadalmat, hogy az évfordulóról megfelelő módon emlékezzenek meg, oktatási és egyéb programok szervezésével. A Nobel-békedíjas apáca, a Szeretet misszionáriusai rend alapítója Agnes Gonxha Bojaxhiu néven született 1910-ben, az akkor még a török birodalomhoz tartozó Szkopjéban, albán családban. 18 évesen lépett be a Loreto nővérek rendjébe, és felvette a Teréz nővér nevet. Az elesettek felkarolója 87 éves korában, 1997-ben Kalkuttában hunyt el.

Raiffeisen-adomány a Gyermekétkeztetési Alapítványnak

December végén a Raiffeisen Bank 17,2 millió forintot adományozott a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki Ebédel programjának, ami fél éven át tizennégy településen 425 rászoruló gyermek iskolai napokon kívüli étkeztetésének költségeit fedezi. A településeket (Apátfalva, Ásotthalom, Encs, Gyomaendrőd, Hernádvécse, Kaba, Kartal, Monok, Nyírmada, Pécs, Pusztaszabolcs, Téglás, Üllés, Veszprém) az internetezők választották ki a bank Facebook-oldalán.

A bank magánszemély ügyfeleinek minden novemberi bankkártyás vásárlása után tizenöt forintot különített el adománykeretéből. Mint Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója az adomány átadásakor rámutatott, az elmúlt négy évben a bank összesen mintegy 127 millió forinttal támogatta a gyermekétkeztetést, amivel országszerte több mint 7585 gyermek számára vált lehetővé a rendszeres, minőségi étkezés.

Oltás a méhnyakrák ellen

Idén kétszáz, nehéz körülmények között élő lány és édesanya számára ajánlott fel méhnyakrák elleni védőoltást az Ökumenikus Segélyszervezet januárban, a méhnyakrák elleni küzdelem európai hete alkalmából. A GlaxoSmithKline Kft. adomány-védőoltásait azok a lányok és anyák kaphatják, akik a gondozási folyamat részeként a segélyszervezettel kapcsolatban állnak, megfelelnek az orvosi feltételeknek, és vállalták, hogy mindhárom oltáson részt vesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.