Hírvilág

Lidl: negyvenmillió forint gyermekétkeztetésre

A Lidl Magyarország 40 millió forintot adományozott a Gyermekétkeztetési Alapítványnak úgy, hogy az élelmiszerkereskedelmi lánc vásárlóinak adományaiból 2012. november 2. és december 24. között összegyűlt 20 millió forintot saját forrásból megduplázta. Az adomány mintegy 6000 gyermek egyhavi étkeztetését teszi lehetővé az alapítvány Mindenki Ebédel programjának keretében. Ezen felül a Lidl dolgozói egyénileg 80 karácsonyi csomagot ajándékoztak a gyermekotthonokban élő gyerekeknek.

170 ezer kilogramm élelmiszer az Adni öröm! akcióban

Ennyi tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsony előtti Adni öröm! akciójában. A karitatív szervezet ezer önkéntese a Spar-csoport 156 üzletében gyűjtött országszerte. Az adományokból 38 ezer ajándékcsomag készült, amelyet a szervezettől segítséget kérő emberek, rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, valamint a szeretetszolgálat intézményeinek lakói között osztottak szét még karácsony előtt. Az ország egyik legnagyobb jótékonysági akciójában idén is százezrek adakoztak a kijelölt üzletekben. Az előző három évben az Adni öröm! akció 150 ezer, 155 ezer, illetve több mint 160 ezer kilogramm tartós élelmiszert eredményezett.

Mikulásgyár: a legek éve volt 2012

A nyolc éve működő akcióra most érkezett a legmesszebbről ajándék, a feladó New Yorkban indította útjára küldeményét.

A legnagyobb értékű adományt a fővárosi közműcégek hozták tízmillió forint értékben, az egyik élelmiszerlánc pedig kilencmillió forint értékű csomagot küldött a gyárba – közölte Éskovács Péter, a karitatív akció kommunikációs vezetője. Idén első ízben festmény is készült a karitatív akcióról, az alkotást Víg Attila festőművész, a finn Mikulás és gyerekek közösen festették. A szervezők azt szerették volna, hogy a képet magyar politikusok is lássák, ezért arra kérték Papcsák Ferencet, a parlament gazdasági bizottságának fideszes tagját: vigye el a festményt a képviselői irodaházba, és állítsák ott ki. A kép az utolsó parlamenti napig volt látható az irodaházban. A tervek szerint a művet januártól egy-egy hónapra gyermekkórházakban és szociális intézményekben állítják ki. A szervezők azt remélik, ezzel felhívhatják a figyelmet arra, hogy nemcsak karácsonykor, hanem egész évben szükség van a jótékonyságra és az adományokra.

Zenés versfelolvasás a Katona József Színházban

Januártól minden hónapban ingyenes irodalmi programmal várja a közönséget a Katona József Színház. A színház, az irodalom és a könyvek rajongói első alkalommal január 15-én a Néma gyerek című sorozat keretében vehettek részt a Katona előcsarnokában tartott rendezvényen, amelyen zenei aláfestéssel fiatal és ismert költők olvasták fel megjelent vagy megjelenésre váró verseiket. Az idei évadban havonta jelentkező est házigazdája a Libri Kiadó, a József Attila Kör és a Katona ajándékboltja.

Kerekes székes szépségverseny

Az érdeklődők január 31-ig jelentkezhetnek a Miss Colours Hungary kerekes székes szépségversenyre, amelyet március 9-én másodszor rendeznek meg Budapesten. A szervezők tájékoztatása szerint a válogatásnál kiemelt szempont lesz a kommunikációs készség, mert olyan kerekes székes nagykövetet keresnek, aki összeállítja elképzeléseit az akadálymentesítés ügyének segítéséről, s arról, miként tudna ebben részt venni.

A győztesnek egy éven át különféle meghívásoknak kell eleget tennie, ahol bemutatja törekvéseit, a rendezvény honlapján pedig írásaiban számol majd be munkájáról annak érdekében, hogy az emberek jobban megismerhessék a mozgáskorlátozottak világát. A zsűri tagja lesz többek között Varga Katalin, az első kerekes székes szépségverseny győztese is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.