Hírvilág

Demján Sándor kapta a Lions- és a Babér-díjat

A lions Clubok Magyarországi Szövetsége január elején második alkalommal adta át a lions-díjat, amelyet a kuratórium idén Demján Sándornak, az üzleti sikereiről és szerteágazó jószolgálati munkájáról is ismert nagyvállalkozónak ítélt oda. Az indoklás szerint Demján Sándor személyében olyan ember kapta a lions Szövetség legmagasabb elismerését, aki a saját értékrendjének megfelelően tette a legtöbbet a lions által is elismert, követett és támogatott célokért. A Prima Primissima díjjal, valamint a Demján Sándor Alapítványon keresztül egyedülálló módon támogatta és támogatja a magyar kultúrát, művészetet, sportot, tudományt és oktatást. Az alapítvány ösztöndíjából eddig mintegy tízezer diák részesült, a szervezet százezer rászorulót támogatott Kelet-Európában és Magyarországon.

A TriGranit elnöke néhány nappal később lengyelországban a Babér-díj platina fokozatát vette át. A Katowicei Kereskedelmi Kamara a kitüntetést a lengyel gazdaság fejlesztésében, a magyar–lengyel kapcsolatok, valamint a külföldi tőke beáramlásának előmozdításában játszott meghatározó szerepéért adományozta Demján Sándornak

Hároméves Esélyegyenlőségi Terv

A Magyar Telekom és a munkavállalói érdekképviseletek elfogadták a vállalat második, immár három évre szóló Esélyegyenlőségi Tervét. A dokumentum tartalmazza a vállalat esélyegyenlőségi elveit, s rögzíti a különböző hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok foglalkoztatását. Az intézkedések célja az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartása, az esélyegyenlőség elősegítése, a hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok foglalkoztatásának figyelemmel kísérése és javítása, valamint az, hogy a munkavállalók körében tovább erősödjön az esélyegyenlőség iránti elkötelezettség. A dokumentumban a korábbiakhoz képest – amely eleve a nők és a családos munkavállalók, a gyermekgondozás miatt távol lévők, a megváltozott munkaképességű és a fogyatékkal élő munkatársak esélyegyenlőségének kérdéseivel foglalkozott – két új célcsoport is szerepel: a pályakezdők és az 50év feletti munkavállalók csoportja.

A munkavállalói érdekképviseletekkel közösen kidolgozott dokumentumot Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató, Somorjai Éva humánerőforrás-vezérigazgató-helyettes és a munkavállalói érdekképviseletek képviselői írták alá.

Mozgójátszótér 150 településen

A Máltai Szeretetszolgálat egyik programjának keretében a játék öröme 2013-ban is eljuthat az ország leghátrányosabb térségeibe. A projektet kiemelten támogatja az oTP Bank, amely kezdetben a járművek megvásárlásával, később működtetésükkel járult hozzá a megvalósításhoz. A pénzintézet először 2011-ben döntött úgy, hogy a partnerei karácsonyi ajándékozására szánt összeget felajánlja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Játszva megelőzni programja javára. Akkor 25millió forintból öt, mobil játszótereket szállító busz vásárlására nyílt mód, lehetővé téve, hogy akár az ország összes pontjára eljussanak a szolgálat önkéntesei. Ezek olyan speciális járművek, amelyek hétvégenként néhány fős személyzettel (szakképzett pedagógusokkal és önkéntesekkel) járják a kistelepüléseket. Tavaly a mozgójátszóterek több mint 200 alkalommal vittek emlékezetes programokat a kis létszámú települések életébe, azokon összesen 9545 gyermek és több mint ezer szülő és pedagógus vett részt. A buszok a barcsi, a bodrogközi, az encsi, a fehérgyarmati és a kadarkúti kistérség falvait járták, ahol igazi ünnepnap volt a játszóbuszok felbukkanása. A program az oTP Bank jóvoltából idén is folytatódik: a bank 2012 végén újabb 25 millió forintos támogatást adományozott erre a nemes célra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.