Két év múlva kezdik építeni a Nabucco-t

A Kaszpi - és a közel keleti térség gázkitermelésében lezajlott változásokkal indokolja a Nabucco-t építő projektcég, hogy 2013-ra tolták az építkezés kezdetét.

A Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a mai napon nyilvánosságra hozta a Nabucco projekt felülvizsgált ütemtervét. A beruházás időzítése megváltozott, mivel a lehetséges beszállítók bejelentették, hogy változások történtek Kaszpi- és a közel-keleti-térségben zajló gázkitermelés időzítésében. A tervek szerint az építkezés 2013-ban veszi majd kezdetét, hogy a Nabucco időterve és a gázbeszállítás összhangban legyen.

Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International GmbH ügyvezető igazgatója közölte: „A Nabucco projekt eddig pozitívan haladt, megtörténtek a környezeti és társadalmi hatásvizsgálatok valamint konkrét lépések is születtek már a közbeszerzéshez és egyéb fontos munkafolyamatokhoz kapcsolódóan. A nyílt eljárási szakasz, azaz a szállítási kapacitások értékesítése is elkezdődik, amint a gázellátási kötelezettségvállalások megszületnek. Ezt követően a végső beruházási döntést (FID) is meghozzák. Terveink szerint 2017-ben lesz először gáz a vezetékben. A Nabucco projekt a továbbiakban is az ügyfelei igényeit figyelembe véve halad.”

A Nabucco részvényesek azt is megerősítették, hogy a gáz-beszállítókkal folytatott tárgyalások biztatóak. Minden erre vonatkozó tárgyalás a részvényesek, valamint török és európai gáz beszerzők (harmadik fél) irányításával történik, azokban a NIC nem vesz részt, mivel a vállalat azért jött létre, hogy megtervezze és kivitelezze a vezetéket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.