„Feljavították” a pálinkát

Hamisított pálinkát vont ki a kereskedelmi forgalomból a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága. A hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette a Kecskeméti Likőripari Zrt.-nél a pálinkagyártást, és megtiltotta a termékek forgalmazását is.

A vizsgálat során kiderült, hogy a kecskemétiek a pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve a pálinkákat több alkalommal átminősítve hozták forgalomba. A vegyes pálinkákból barack-, körte- vagy szilvapálinkát „állítottak elő”, ezenkívül a vizsgált pálinkatételek nem gyümölcseredetű alkoholt is tartalmaztak.

Az ügyben a hatóság további termékek visszahívását rendelheti el, és bírsággal sújtja majd a céget. A húsz éve alapított likőripari vállalat közleményében azt írja, hogy a cég pálinkáiból három terméket, a félliteres kiszerelésű, 40 százalékos pálinkákat vizsgálta be a kormányhivatal. A három termékből összesen 3950 palackot gyártottak. „A vizsgálat eredménye e termékeknél a pálinkák minőségét kifogásolta, mégpedig a nem megfelelő gyümölcsből származó alkoholtartalomra vonatkozóan” – áll közleményükben. A kecskeméti cég intézkedett a termékek kivonásáról és a raktárban lévő készlet elkülönítéséről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.