Lázba jöttek a fogadók

Jelentékeny forgalomnövekedésre számít az olimpia alatt Tippmix játékánál a Szerencsejáték Zrt. – közölte a társaság lapunkkal. Tapasztalataik szerint ugyan a labdarúgás nagy rendezvényei sokkal inkább felkeltik az érdeklődést, mint más – egyébként népszerű – csapatsportágak (például a kézilabda) világeseményei, vagy akár az olimpia, ugyanakkor arra számítanak, hogy a Tippmix-forgalom mintegy negyedével-harmadával gyarapodhat a londoni nyári játékok idején. A legutóbbi olimpia (Peking) 28 százalékkal dobta meg a forgalmukat, míg 2004-ben (Athén) 21 százalékkal, 2000-ben (Sydney) pedig 23 százalékkal bővült a játékaik iránti érdeklődés.

Változatlanul a legnagyobb esélyesek és a magyar éremesélyesek versenyeire felkínált fogadási lehetőségek lesznek a legnépszerűbbek. Így az amerikai kosárlabda-válogatottra, a brazil labdarúgócsapatra, a vágtázó Usain Boltra, de a magyar vízilabdaválogatottra vagy Cseh Lászlóra is várhatóan sokan fogadnak majd.

A sportfogadás iránti érdeklődés egyébként folyamatosan nő, a számsorsjátékok rovására. A forgalom a bukmékeri sportfogadás irányába tolódott el, a totalizatőr fogadás – mint a Totó, Góltotó – pedig veszít népszerűségéből. A cég árbevételéből a Tippmix 2009-ben 16,61 százalékot, 2011-ben 22,92 százalékot tett ki.

Az idei labdarúgó Európa Bajnokság alatt a Tippmix forgalma rekordszintre futott fel. Az Eb-t megelőző héten a fogadók összesen 652 millió forint tétet fizettek be, de az esemény első hetén 45 százalékkal nőtt a forgalom, megközelítette a 946 millió forintot. Később a feltett tétösszeg további 57 százalékkal nőtt, így a 24. héten 1,482 milliárd jött össze, ami a szokványosnak több mint kétszerese volt; a 24. heti forgalom ezzel minden korábbi heti rekordot megdöntött. Ezután 15 százalékos csökkenést regisztráltak, ami a kevesebb meccsel magyarázható, ám az 1,254 milliárdos árbevétel így is a második legnagyobb a cég történetében. Az Eb-döntő hetén pedig valamivel egymilliárd forint feletti összeggel fogadtak a játékosok.

A legtöbb pénzt a Németország–Görögország negyeddöntőre tették fel: minden kombinációt figyelembe véve (amelyben ez a páros szerepelt) több mint 328 milliót kockáztattak 308 ezer szelvényen.

Ötmilliót érő tipp

Az Európa-bajnokság legbátrabb tippje Szolnokról érkezett be, alig fél órával az orosz–görög meccs előtt. Valaki csaknem egymilliót tett fel a teljesen esélytelennek tartott hellénekre, ami végül bejött, így 5 millió ütötte az illető markát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.