Audi A3-as Győrből

Új modellek és teljesen új motorok sorozatgyártását kezdi meg Győrben az Audi, amely kilencszáz munkatársat már felvett 2013-tól termelő, új járműgyárába.

A bővítés eredményeképpen 2100 új munkahely jön létre a német autógyártónál, amely pénteken tartotta a 900 millió eurós beruházás bokrétaünnepségét. Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárát működteti Győrben. 2013-tól viszont már járműgyára is teljes értékűvé válik. Eddig a fényezett karosszéria a cég anyaközpontjából, Ingolstadtból érkezett a Rába-parti városba. A nagyszabású gyárbővítés eredményeként prés- és karosszériaüzem, lakkozó és új járműszerelde is létesül itt. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója arról beszélt: a jövő évtől 125 ezer jármű hagyja el a győri gyártócsarnokot.

Az első modell az Audi A3-as új, ma még nem gyártott változata lesz. Az első előszériás járművek már az idén elkészülnek, tette hozzá Ulrich Minke, a leányvállalat járműgyártásért felelős ügyvezetője. Elhangzott: a gyárbővítés mellett a motorgyártás is dinamikusan fejlődik, új típusok és teljesen új motorok sorozatgyártását kezdik meg. Az idei első negyedévben 522 ezer motor és 11 ezer 253 jármű készült el a vállalatnál.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az ünnepségen ismét azt ígérte, hogy 2020-ig 1 millió munkahelyet teremtenek Magyarországon. Azt is hangoztatta, hogy a magyar kormány 50 százalékkal növelte a természettudományi s a műszaki szakokon tanuló egyetemisták számát, a következő két évben pedig megduplázzák a minőségi műszaki szakemberek képzésének keretét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.