Kölcsönvett bankfiókok

Újabb egy évre írt alá refinanszírozási hitelkeret-szerződéseket az Eximbank kilenc kereskedelmi bankkal (Budapest Bank, CIB, Commerzbank, K & H, MKB, OTP, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit).

Az exportőrök forgóeszközfinanszírozását tartós, több évre kiszámítható feltételekkel biztosító lehetőséggel a hazai kis- és középvállalkozói szektor a régiós versenytársaik számára elérhetőhöz hasonló, nemzetközileg is versenyképes árazású forráshoz jut – közölte lapunkkal az Eximbank.

Az Eximbank tavaly dolgozta ki a konstrukciót, amelyet a tapasztalatok alapján az idén továbbfejlesztett, s a megújult, fix kamatozású, 2–5 éves lejáratú euróhitel 2013. március 31-ig vehető igénybe a kereskedelmi bankokon keresztül.

A hitelkonstrukció keretében már a bevezetés évében mintegy hatvan hazai vállalkozás jutott összesen csaknem húszmilliárd forint forráshoz az ország tizenöt megyéjében, ezen belül a teljes összeg mintegy harmada a hátrányos helyzetű megyékbe került. A kölcsönhöz jutott társaságok közvetlenül összesen 8200 főt foglalkoztatnak.

Az Eximbank első negyedéves tapasztalatai szerint jelentősen megnőtt az igény és a kihasználtság a keretmegállapodásokon belül, így várhatóan az elmúlt egy évben folyósított hitelek összegének legalább a kétszerese juthat el 2013. március 31-ig a kis- és középvállalkozásokhoz.

Mivel az Eximbanknak nincs fiókhálózata, a megállapodás a kereskedelmi bankokkal kiemelkedő jelentőségű, hiszen e csatornákon keresztül képes az Eximbank elérni a megcélzott exportáló társaságok minél szélesebb körét – áll a pénzintézet közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.