A fuvarozás eszközei

Egyre több közúti fuvarozással foglalkozó társaság ismeri fel, hogy a járművekkel lebonyolított feladatok tervezését, a teljesítés ellenőrzését és a járművek üzemeltetésének átláthatóságát járműkövető szolgáltatássa tudja igazán hatékonyan menedzselni.

Alkalmazásukkal pontosan nyomon követhetővé és elemezhetővé válik a gépjárművek helyzete, mozgása, fogyasztása és műszaki állapota. Ezek az adatok pedig elengedhetetlen feltételei a hatékony fuvarszervezésnek.

Az újabb és újabb rekordokat döntögető üzemanyagár érezteti hatását a dráguló termeléstől kezdve a kereskedelmen át egészen a fogyasztókig. Emiatt jelentősen megnőtt az igény a szállítási tevékenységek újragondolására és optimalizálására. A Lambda-Com Grouphoz tartozó Web-Eye szolgáltatásban dolgozó szakemberek tapasztalatai szerint akár húszszázalékos megtakarítás is elérhető néhány szempont figyelembevételével. „Ha az üzleti tevékenység része a gépjárműflotta működtetése, az egyik legjelentősebb költségelemen érezhetik a vállalatok az emelkedő üzemanyagár profitégető hatását. Mindez arra készteti a vállalatokat, hogy a korábbinál ésszerűbben és szervezettebben közlekedjenek: a járművek fogyasztását mérsékeljék, az azzal ellátott feladatokat, a fuvarkapacitásokat optimalizálják” – magyarázza Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország üzletágvezetője. A vezetés kényelmét szolgáló eszközök is üzemanyagot fogyasztanak. Érdemes megtalálni az arany középutat, és ezeket csak akkor használni, ha valóban szükség van rájuk. A továbbképzések is sokat segíthetnek a megfelelő vezetői gyakorlat elsajátításában. Megfelelő tervezéssel és vezetési stílussal akár ötödével csökkenthetik költségeiket a közúti fuvarozási feladatokat ellátó vállalatok. Mindezt alkalmazhatják egyénileg is, amely komoly adatgyűjtéssel és a feladatban részt vevők nagy felelősségével jár. Ugyanakkor napjainkban már a járműkövető rendszerek ezen adatokat automatikusan figyelik, ellenőrizik, így jelentősen megkönnyíthetik a járműves szállítási tevékenységek optimalizálását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.