Dióhéjban

Célzott számok a segélyszervezeteknek

Tavaly az Ökumenikus Segélyszervezettel kötött együttműködési megállapodást a Vodafone. A segélyszervezet kezeli a Vodafone Humanitárius Alapját, amelyet belátása szerint használ fel kritikus helyzetekben. Idén például a rendkívüli hideg miatt megnövekedett segélykérések nyomán egymillió forintot juttatott el a rászorulókhoz. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek egyébként külön adománygyűjtő száma van. A 1353-as szám hívásával vagy egy SMS elküldésével 250 forint ajánlható fel. Fontos tudni, hogy tavaly őszig sem a jogszabályi környezet, sem az adománygyűjtő vonalak működtetésének feltételei nem voltak adottak. 2011 szeptemberében egy NMHH-rendelet bevezette az adománygyűjtő számokat, és rendezte a kapcsolódó szabályozási kérdéseket. (A Magyar Máltai Szeretetszolgálat száma az 1350-es.)

2011 novembere óta a Vodafone folyamatosan indítja és támogatja az adománygyűjtő számokat. Február elejétől a közhasznú vagy kiemelten közhasznú szervezetek is jogosultak adománygyűjtésre. Az 13611-es számon a Minden gyerek lakjon jól Alapítvány, a 13666-os számon pedig az UNICEF támogatható.

Az Invitel virtuális forintjai

Az Invitel Facebook-oldalán 2011 végén volt elérhető az a digitális adventi naptár, amelyen keresztül virtuális forintokat gyűjthettek az adományozók a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom számára. Az Invitel és a Hegyem (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) hosszú távú együttműködése keretében a 2010-es sikeres gyűjtés után a tavaly év végén ismét a virtuális világban segíthettek a mozgalomnak a támogatók. A virtuális forintokat az Invitel váltotta át valós támogatássá, és kiegészítette azt: összesen 10 millió forintot adományozott a Hegyem számára. „A Facebook nemcsak szórakozáshoz, kapcsolattartáshoz, hanem társadalmi felelősségvállaláshoz – esetünkben egy nemes adománygyűjtéshez – is megfelelő keretet ad. Az Invitel Facebook-oldalának több mint 28 ezer tagja több mint 8 millió forintot gyűjtött össze a rászoruló gyerekek részére” –mondta el Sarkadi Katalin, az Invitel kommunikációs vezetője. A naptár egyes ablakainak kinyitása után minden megosztás pluszforintokat és pluszismertséget jelentett a Hegyemnek, ezáltal megfelelő minőségű és mennyiségű ennivalót a gyerekeknek. A Hegyem 2010 elején azért alakult, hogy segítsen mindazon gyerekeknek, akik nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz.

Önkénteseket vár a Messzehangzó Alapítvány!

A Messzehangzó Alapítvány immár ötödik éve közhasznú, nonprofit tevékenységet végez a nehéz sorsú, sportban, művészetekben tehetséget mutató gyermekek térítésmentes, komplex tehetséggondozása érdekében. 2012-ben három turnusban szerveznek térítésmentes, tehetséggondozó táborokat. Önkénteseket várnak többek között a júliusi felfedező-, sport- és művészeti tehetséggondozó táborokba.

Mit tudunk a tejről?

A Mona Hungary K . 2011 nyarán országos felmérést végzett a hazai iskoláskorú gyermekek és szüleik tejtermékekkel kapcsolatos ismereteiről. A Mona Hungary ezzel párhuzamosan elindította a Montice Margaréta Gyűjtés edukációs programját is, amelynek keretében versenyt indítottak az iskolák számára arról, ki tud többet a tejről. A nyertes három iskola egy-egymillió forintot kapott, amelyet saját intézményük felújítására, megszépítésére használhatnak fel.

Telekom-akció gyermekekért

A Magyar Telekom hello holnap! elnevezésű fenntarthatósági programja keretében tavaly év végén jótékonysági sütiakciót szervezett. Az önkéntes akcióban a vállalat több mint ezer munkatársa vett részt, akik egymásnak árulták az otthon elkészített finomságokat. Az árusításából befolyt közel egymillió forintot a Magyar Telekom hárommillió forintra egészítette ki, és az adományt a közelmúltban adták át az Oltalom Karitatív Egyesületnek. A szervezet elsősorban hajléktalanokat és szegénységben élő családokat segít országszerte, körülbelül 3000 rászoruló gyermek számára tartanak fenn közoktatási intézményeket. Az adományt a gyermekek étkeztetésére fordítják majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.