Dióhéjban

Önkéntesek a Vodafone-nál tízmillió forint értékben

A Vodafone Magyarországnál 2010 novembere és 2011 decembere között 400 dolgozó 10 millió forint értékben összesen 4000 munkaórát töltött önkénteskedéssel. A vállalat alkalmazottai számos különféle projektben vettek részt, amelyek között a legérdekesebbek: a Paci Doki Alapítvány számára kommunikációs terv készítése, bábelőadás a Szentesi Gyermekotthonban, vagy például egy vízelvezető csatorna építése a Budaörsi Állatmenhelyen. A Vodafone házon belül 2010 óta működteti sikeresen önkéntes közösségét. A kezdeményezés keretében minden dolgozó lehetőséget kap, hogy negyedévente egy munkanapot az önkéntességnek szenteljen. Ehhez a vállalat egyéni pályázatoknál százezer forinttal járul hozzá, legalább háromfős csoportonként pedig összesen akár négyszázezer forintnyi támogatást is igényelhetnek a kollégák. A kellékeket az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével szerzik be, ők segítenek az események szervezésében is. „Az önkéntesek mind a magánéletükben, mind pedig a munkájukban érzik, hogy mennyi energiával tölti fel őket egy-egy ilyen nap. Olyan készségeiket fejleszthetik ezzel, amelyek eddig rejtve voltak” – mondja Gothárdi Ibolya, a Vodafone HR-vezérigazgatóhelyettese. Diego Massidda, a Vodafone vezérigazgatója az önkéntes program zárórendezvényén 300 000 forint értékű adományt nyújtott át a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány képviselőjének, akik a felajánlást egy kölyökkutya megvásárlására fordítják. A Vodafone ezenfelül a kiképzés másfél millió forintos költségéből is részt vállal. „Hiszünk abban, hogy összefogással és lehetőségek biztosításával mind cégen belül, mind pedig vállalati szinten sokat tehetünk a rászorulókért” – hangsúlyozta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke.

Szutyoksárik és Szutyokmarcik

Szórakoztató fotópályázatot hirdet a Pozsonyi Pagony Kiadó a frissen megjelent Szutyoksári című könyvéhez kapcsolódva Szutyoksárik és Szutyokmarcik címmel. A lelkes pályázóknak nincs más dolguk, mint megkeresni a tavalyi év legviccesebben szutykos, piszkos és maszatos fotóját a család kisebb tagjairól, és feltölteni a kiadó honlapján létrehozott galériába. A Pagony családok fotóalbumainak a rejtett kincseire kíváncsi: mindenki megmutathatja, milyen egy hamisítatlan születésnapi tortamaszatolás, önfeledt homokozói sarazás.

A vásárlók megduplázták a Tesco adományát

A Tesco áruházlánc hosszú évek óta meghirdeti az Év Támogatottja programját, amelynek keretében évente 20 millió forint adománnyal támogatja a hátrányos helyzetű csoportokat segítő alapítványokat. Tavaly nyáron a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet lett a program kedvezményezettje. Az áruházlánc a múlt év végén szeretet.éhség. elnevezésű adománygyűjtést hirdetett meg, amely során a vásárlók 200 forintos kuponokat vehettek a pénztáraknál. December 31-ig 100 000 darab kupont vásároltak az adományozni vágyók, így 20 millió forintot sikerült összegyűjteni a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére. Ezáltal a Tescótól a szervezetnek korábban adományozott 20 millió forint megduplázódott.

A Mol újabb zöldakciója

A zöldtechnológiák révén jelentős mértékben csökken az energiafelhasználás és a CO2-kibocsátás. A Mol ennek demonstrálására újabb akcióba kezdett. Az Istenhegyi úton úgynevezett zöldtöltőállomást adott át. Az új benzinkút bizonyíték arra is, hogy a környezettudatosság és az előremutató dizájn nem ellentmondás: a több mint 300 millió forintos beruházás nem csupán a jövő, de a jelen fogyasztóit is szolgálja. A Mol évek óta folytatja „A jövő töltőállomása” elnevezésű kutatást, s a nemrégiben átadott kút megoldásai is erre épülnek. A zöldmegoldások egyik fő irányvonala a töltőállomások energiaháztartásának és alternatív energiahasznosításának fejlesztése. A kútoszlopok feletti ún. előtetőn és a fölé magasodó „szolárfán” elhelyezett integrált napelemek a megújuló napenergiát átalakítják elektromos árammá, és ellátják vele a töltőállomást. Az így nyert energiát használják fel az épület és a külső kiszolgálóterületek megvilágítására. Az önellátáshoz már csak az épület fűtését-hűtését és melegvíz-ellátását kellett megoldani, amit az egyik legkorszerűbb „levegő-víz” hőszivattyús rendszer biztosít, mely messze költséghatékonyabb a modern kazánoknál és villanybojlereknél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.