Röviden

Szerdától nő a benzin, csökken a gázolaj ára

Szerdától két forinttal tovább nő a benzin ára, ellenben a gázolajé, a szokásoktól eltérően, ugyanennyivel csökken – tudtuk meg piaci forrásból. Számításaink szerint 378 forint körüli benzin- és 377 forintos gázolajár várható. A mostani lépés megfelel a nemzetközi folyamatoknak. (M. I.)

Masszív nyereségre kapcsolt az El Al

Stabil nyereséget hozott az El Al izraeli légitársaság tavaly: 57,1 millió dollár profitot ért el, szemben az egy évvel korábbi 76,3 millió dolláros veszteséggel. A bevétel egy év alatt 19 százalékkal 1,97 milliárd dollárra nőtt. A légitársaság gépei 81,6 százalékos kihasználtsággal működnek. A cég három géppel bővítette flottáját.(V. G. G.)

Immár valóban vége a BKV-tendernek

Elutasította az OrangeWays Zrt. kérelmét a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKV midibusztenderével kapcsolatban. A cég korábban megnyerte az eljárást, ám a KDB új értékelési eljárást rendelt el. A BKV végül eredménytelennek nyilvánította a pályázatot. Az OrangeWays e határozat felülvizsgálatát kérte a KDB-től, amit a hatóság elutasított. (Á. A.)

Titokzatos cég vásárolja az INA-részvényeket

A horvát tőkepiaci felügyelet a fura felvásárlási jelenségek kivizsgálása érdekében péntekig felfüggesztette az INA-részvények tőzsdei kereskedését. A Mol több felvásárlási ajánlat ellenére sem tudott 50 százalék fölé kerülni a horvát olajcégben. Legutóbb a nyugdíjalapok vásároltak fel a Mol elől a papírokat, de akkor egy ciprusi-bermudai felvásárlót is azonosítottak. Számos politikus és üzletember letartóztatását követően pénteken korrupció gyanújával őrizetbe vették a cég vezérigazgatóját. (M. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.