Röviden

Nem lesz sztrájk a Deutsche Telekomnál

Elhárult az újabb sztrájkok veszélye a Deutsche Telekom (DT) németországi munkahelyein, miután eredményes volt a felek közötti közvetítés a bérvitában. A 105 ezer alkalmazott 3,15 százalékos béremelést kap április 1-jétől. A munkaadó kötelezettséget vállalt arra, hogy elbocsátásokra a jövő év végéig nem kerül sor. A Verdi szakszervezeti szövetség 6,5 százalékos béremelést kért, valamint garanciát arra, hogy tizenkét hónapig nem lesznek felmondások. A társaság vezetése ezzel szemben eredetileg 2,17 százalékos emelést ajánlott, kétéves időtartamra. (MTI)

Festékhiány a világ autógyártásában

Egy bizonyos autószínezék hiánya miatt időlegesen csökkenteniük kell felvehető rendeléseiket a világ autógyártóinak: a Xirallic nevű anyagot használó cégek, így a Chrysler, a General Motors és a Ford néhány szín esetében egyelőre nem tudják pótolni a festék hiányát. A Xirallicot a világon csak a német Merck cég onahamai üzemében gyártják, amely a fukusimai atomerőmű közelében fekszik, így már korábban kiürítették. Egyelőre még senki sem tudja, mikor indulhat újra az üzem. (Elemzésközpont – MTI)

Túlhevülés veszélye Latin-Amerikában

Latin-Amerika számos országában túlságosan gyors lett a növekedés üteme –mondta Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója egy pénzügyi tanácskozáson. A brazil GDP tavaly 7,5 százalékkal nőtt, az előző évi 0,2 százalékos zsugorodást követően. Az argentín tavaly 9,2 százalékkal bővült, a 2009-es 0,9 százalék után, és a sorozatos természeti csapások ellenére tavaly 5,2 százalékkal nőtt a chilei gazdaság is. Nemzetközi közgazdászok ugyanakkor azt várják, hogy az idén a tavalyi 6,1 százalékos összesített latinamerikai gazdaságbővülés 4,5 százalékra mérséklődik. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.