Fúrják a midibusztendert

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a BKV Liga Munkástanács Szövetség és a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége közös közleményben tiltakozik a közlekedési vállalat midibuszos tenderének eredménye ellen.

E szerint az Orangeways nyerte a 40 midibusz üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást. Az érdekképviseletek azt követelik a BKV-tól, hogy vonják vissza azt. Álláspontjuk szerint így hosszabb távon romlanak a munkavállalók foglalkoztatási feltételei és a szolgáltatás minősége, ez pedig a jegyárakban is megmutatkozhat.

Hangsúlyozták: a BKV átalakítása nem lehet indok arra, hogy a cég munkavállalóit hátrányos helyzetbe hozzák. Álláspontjuk szerint a közösségi közlekedést nem szabad versenypiaci körülmények között működtetni, hiszen a városi közlekedésnek nem a magánszféra gazdasági érdekeinek szolgálatáról kell szólnia. A szakszervezetek szerint a tenderen olyan nyertest hirdettek, amely több hatályos jogszabályt is megsértett, valamint vizsgálat és nyomozás is indult ellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.