Külföldiek vásárolhatják be magukat a Szigetbe

A Sziget Kft. tulajdonosai között külföldi befektető jelenhet meg – tudtuk meg annak kapcsán, hogy az econet.hu a tegnapi határidőig sem fizette ki a kft. második negyedének másfél milliárdos vételárát.

A tegnapi határidőig sem fizette ki az econet.hu Nyrt. a Sziget Kft. második negyedéért korábban megállapított másfél milliárd forintos vételárat – derült ki a tőzsdén jegyzett vevőjelölt tegnapi közleménye nyomán. A könnyűzeneifesztiválszervező tulajdonosaival, Gerendai Károllyal és társaival korábban kötött – azóta többször módosított – szerződés szerint az econet.hu jelenleg a kft. 26 százalékos tulajdonosa. Ezért Gerendaiék két éve econet-részvényeket kaptak, amelyek akkori árfolyamon 1,1 milliárd forintot értek.

Most jön a meglepetés a fesztiválszervezőnél?
Most jön a meglepetés a fesztiválszervezőnél?

A cég a piaci felvásárlásainál közismerten előszeretettel fizet saját részvénnyel, de Gerendaiék minden további részesedésért már készpénzfi zetést kötöttek ki. Eszerint az econetnek ma mintegy 1,5 milliárd forint készpénzt kellett volna fizetnie azért, hogy kft.-beli tulajdonrésze 51 százalékra nőjön. (2013-ig további milliárdok fejében egészen 75 százalékig jutna.) Ám tegnapig az econet nem tudta előteremteni a pénzt. A közlemény szerint Gerendaiékkal egy új, november 29-i határidőben állapodtak meg.

Lapunk információi szerint az econet.hu igyekszik előteremteni a tetemes summát, de a bankhitel helyett előtérbe került valamilyen tőkéstárs bevonása. Ez azt jelenti, hogy a Sziget Kft.-ben az econet.hu nem kerülne többségbe, így maradna a szórt tulajdonosi szerkezet. Balázs Csaba, az econet. hu vezérigazgatója lapunknak csupán ennek eshetőségét erősítette meg. Azt az értesülésünket nem kommentálta, hogy külföldi befektetők kerülhetnek szóba.

Gerendai Károly a közleményen túl lapunknak egyelőre szintén csak annyit mondott: az econet.hu 45 nap haladékot kapott tőlük, és továbbra is készpénzt várnak. Ezen túlmenően az econet.hu-nak minden lehetséges partnerről előzetesen tájékoztatnia kell őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.