Leépítésbe kezd a Pannon

Kétszáz dolgozójától válik meg a közeljövőben a Pannon, és várhatóan elveszti állását további ötven, a cég partnereinél dolgozó ember is – annak a költségcsökkentő programnak a keretében, amelytől a cég hárommilliárd forint éves megtakarítást remél.

Anders Jensen vezérigazgató szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy 2009-es üzleti eredményük rosszabb, mint az egy évvel korábbi, s már akkor is tett említést egy nagyszabású takarékossági intézkedésről, részletekbe azonban akkor nem bocsátkozott. A cég bevétele tavaly 177 milliárd forintra csökkent, EBITDA-eredménye pedig 3,6 milliárddal 73,4 milliárd forintra olvadt.

A tervezett költségcsökkentésen belül a személyi kiadásokat 1,9 milliárd forinttal kívánják lefaragni. – Az érintett alkalmazottak olyan végkielégítési csomagot kapnak, amelylyel elismerjük a Pannonnál végzett munkájukat. Gondoskodunk arról, hogy megfelelő támogatást kapjanak a munkakereséshez – hangsúlyozta a mobilcég, amely hosszú távra elkötelezett magyarországi beruházó kíván maradni.

A megtakarítást ígéretük szerint termék- és szolgáltatás-fejlesztési befektetésekre fordítják, különös tekintettel a széles sávú mobilinternet-szolgáltatások fejlesztésére és a negyedik generációs hálózatra; utóbbitól hosszú távon az infrastruktúra működési költségeinek jelentős csökkenését várják.

A Pannon székházában – kisebb lesz a nyüzsgés
A Pannon székházában – kisebb lesz a nyüzsgés
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.