Össztűz a ppo.hu-ra

Tegnap kora délután egy időre leállt a ppo.hu honlapja, mivel úgy tudjuk, hogy a rendőrség adatokat töltött le a cég szervereiről, de estére már ismét elérhető volt a honlap. A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) több száz feljelentés érkezett a honlap működésével kapcsolatban, és folyamatban vannak a kihallgatások is. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) is vizsgálódik napok óta, ám mint azt Kathy Attila, szóvivő lapunknak mondta, még kérdés, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vagy az NFH jár el az ügyben. Ez azon múlik, hogy sikerül-e bizonyítani, hogy a cég hirdetéseiben is ígérte az ingyenességet – ebben az esetben ugyanis versenytorzító hatása is lehetett a tevékenységének. Emellett az adatvédelmi biztos is vizsgálja a cég tevékenységét.

Mint ismeretes, a ppo.hu honlap évek óta többek között elektronikus számlafizetési szolgáltatásokat – telefonfeltöltést, autópályamatrica-vásárlást – kínált a cég szerint immáron 220 ezer főre bővült ügyfélkörének. Az eredetileg részben ingyenesként kínált szolgáltatás azonban a cég fizetőssé tette, majd az ügyfelek megadott számlaadatait felhasználva nemrég leemelte a számlájukról a szolgáltatás 2490 forintos díját. Erről azonban nem értesítette külön a korábban regisztrált ügyfeleit.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) tegnap szerződést bontott a ppo.hu és az autopalyamatrica.hu internetes oldalakat is üzemeltető Investech Informatikai és Kommunikációs Kft.-vel – közölte a társaság. Ezt azzal indokolta, hogy nem sikerült tető alá hozni az általuk kezdeményezett, kártalanítási tárgyalásokat. Az ÁAK hangsúlyozza, hogy a 90 napos felmondási idő leteltével nem lehet majd e-matricát vásárolni az Investech által üzemeltetett weboldalról. Hasonló aggályok miatt az OTP Bank is felvette a kapcsolatot a céggel.

Az ÁAK kiszállt, de 90 napig még él a felmondási idő
Az ÁAK kiszállt, de 90 napig még él a felmondási idő
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.