Újrastartol tavasszal a sármelléki reptér

Közel féléves kényszerszünet után áprilisban újranyit a Fly-Balaton repülőtér – erősítette meg a Napi Gazdaság hírét Varga Jenő, a légikikötő csődbe jutott működtetője, a Cape Clear Aviation (CCA) Kft. felszámolásával megbízott Vectigalis Zrt. vezetője.

A Zala megyei Sármelléken lévő repülőteret 2004 decemberétől működtette a CCA, 2008 őszén azonban a gazdasági válságra hivatkozva leállította gépeit a Ryanair, az egyetlen állandó sármelléki járatokat üzemeltető légitársaság, ez pedig padlóra küldte a céget. Tavaly ősszel elindult a felszámolás, ezért bezárták a repteret.

Varga Jenő elmondta, hogy a reptér működtetéséről egy „tőkeerős, magyar tulajdonú társasággal” kötöttek szerződést. Hozzátette: sajátos konstrukciót dolgoztak ki, mivel a reptér területe a sármelléki és a zalavári önkormányzaté, a csődbe jutott CCA-nak csak az infrastruktúra volt a tulajdonában. Emiatt a magyar befektető egyelőre működtetésre vette bérbe az épületeket, berendezéseket, azok értékesítéséről csak később, de várhatóan még az idén döntenek – pályázat keretében. Varga Jenő szerint a legutolsó pillanatban született meg a bérleti szerződés, s így a döntés a reptér újranyitásáról, hiszen a nagyobb utazási irodák január végéig határoznak arról, hogy hová indítanak járatokat az adott évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.