Röviden

Alig több mint száz kézbesítő sztrájkolt tegnap a postánál

A Kézbesítők Szakszervezete tegnap délután befejezte a kedden kezdett és mintegy száz kézbesítő részvételével zajló sztrájkot. A szakszervezet vezére sikeresnek ítélte a posta ingatlanértékesítési gyakorlata ellen szervezett tiltakozást, amely nem okozott fennakadást. A vállalat jogalap nélkülinek minősíti a sztrájkot, s ezért kedden bírósághoz fordult. A cég 36 ezer alkalmazottja közül 11 ezren kézbesítők, tegnap reggel 106-an sztrájkoltak. (MTI)

Az idén átutalják a gazdáknak a területalapú támogatásokat

A területalapú támogatás 139 milliárd forintos előlegének kifizetése után a 207 milliárd forintos teljes keretből a még fennmaradó 30 százalékot is átutalja az idén a gazdálkodók jelentős részének a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal – közölte a szervezet sajtófőnöke. Várhatóan csak azok nem jutnak majd a pénzükhöz, akiknek az igénylése nem volt pontos. A hivatal becslése szerint az igénylések pontosságától függően még 30-40 milliárd forintot fizetnek ki. (MTI)

Az ünnepek alatt is érvénybe lép a kamionstop

A közelgő ünnepeken is életbe lép a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozása – közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energetikai Minisztérium (KHEM). A jogszabály hatálya alá tartozó járművek Magyarország közútjain december 24-én, csütörtökön 22 órától december 27-én, vasárnap 22 óráig, valamint december 31-én, csütörtökön 22 órától 2010. január 1-jén, péntek 22 óráig, valamint jövő év január 2-án, szombaton 22 órától 2010. január 3-án, vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek. (MTI)

Kínában még a gazdasági növekedés is emelkedik

Kína gazdasága a folyó negyedévben várhatóan nagyobb ütemben nő, mint az előző három hónapban – jelezte a kínai statisztikai hivatal igazgatóhelyettese. A kínai GDP 8,9 százalékkal nőtt éves szinten az idei harmadik negyedévben. Közben Kína dömpingellenes intézkedéseket hozott az EU-ból importált szénacél kötőelemekre – közölte az illetékes miniszter. Az intézkedés arra válasz, hogy az EU fenntartotta a kínai bőrcipőkre kirótt büntetővámot. (MTI)

Októberben is többlet volt a külkereskedelmi mérlegben

Októberben a külkereskedelmi forgalom aktívuma 471 millió euró volt, míg tavaly 143,4 millió euró deficittel zárt a mérleg. A január–októberi többlet 3,784 milliárd euró volt, szemben az egy évvel korábbi 315 millió euró hiánnyal – közölte a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatok jobbak lettek kissé az előzetesen közöltnél, korábban a KSH októberre 464 millió euró, az első tíz hónapra 3,778 millió euró aktívumot számolt. (MTI)

Az MVM húszmilliárdos osztalékelőleget ad az államnak

A 2009. évi nyereségből 20 milliárd forint osztalékelőleget fizet a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) – döntöttek a tulajdonosok képviselői a kedden megtartott rendkívüli közgyűlésen. Az MVM csaknem teljes egészében állami tulajdonban van. A közgyűlésen a cég tulajdonosai, köztük a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) jóváhagyta a Bakonyi Kombiciklus Kft. erőmű beruházását finanszírozó 63 millió eurós hitel felvételét. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.