200 diplomással bővít a BT Magyarországon

Bővít a British Telecom (BT) Magyarországon. A társaság debreceni és budapesti telephelyén már most is ezren dolgoznak, de a következő egy évben további kétszáz diplomás felvételét tervezik.

Újabb 150-200, magasan kvalifikált munkatárs felvételét tervezi a British Telecom hazánkban működő Európai Szolgáltató Központjába – jelentette be Faragó Andor. A cég magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója elmondta: a magyar regionális központban, ahonnan üzleti adminisztárciós és támogató szolgáltatást nyújtanak a BT egyes üzletágainak, immár ezren dolgoznak, részben a budapesti, részben pedig a debreceni irodákban. A magyar központ 1999-ben alakult, három emberrel.

Az Európai Szolgáltató Központ munkatársainak 93 százaléka magyar, több mint 85 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, két idegen nyelvet beszélnek felsőfokon és a többségük még nincs 30 éves.

Faragó Andor elmondta: a cég bővítési döntésében komoly szerepet játszott a magyar gazdaság stabilitása és a kormány befektetőbarát politikája. 

A BT létszámbővítése a szolgáltató szektorban jött létre, amely a magyar gazdaság kiemelt ágazata – fogalmazott Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter az ünnepélyes bejelentésen fontosnak nevezte, hogy magasan kvalifikált emberek dolgoznak ebben a szolgáltató központban, s magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújtanak Magyarországról a BT szinte összes ügyfelének.

Hozzátette: a magyar gazdaság az elmúlt év negyedik negyedévében olyan mértékben növekedett a magyar gazdaság, amelyre nyolc éve nem volt példa, s ennek köszönhető, hogy javul a hazai foglalkoztatás. A következő időszakban pedig olyan kormányprogramon dolgoznak, amely a teljes foglalkoztatottságot tűzi ki célul.

A brit BT a világ 170 országában nyújt hálózati kommunikációs és IT szolgáltatásokat szinte minden ipari ágazatban, csakúgy, mint a kormányzatban. A legújabb technológiák felhasználásával kínálnak felhő alapú szolgáltatásokat, kommunikációs megoldásokat, magas szintű biztonsági megoldásokkal együtt.

Faragó Andor elmondta, hogy büszkék a családbarát cégkultúrájukra, az embereiknek nyújtott fejlődési lehetőségre és a pperspektívára, amit kínálnak a dolgozóiknak. A bővítés bejelentését egy vadonatúj irodaszárnyban tartották, ahová már a hétvégén megkezdik az új dolgozók felvételét.

Az eseményen Jonathan Knott, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete kiválónak nevezte az országa és Magyarország között meglévő üzleti kapcsolatokat, melyek értéke megduplázódott az elmúlt pár évben.  Elmondta: a BT egy magas minőséget képviselő vállalat, amely az egyik legfontosabbnak számít az Egyesült Királyságban, s nagyon fontos, hogy itt keresnek további lehetőséget, s a magyar szürkeállományra támaszkodnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.